KPSS'de yeni iddia: İki dershaneye giden öğrencilerin tüm cevapları doğru

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, KPSS'de soru sızıntısı iddiasında adaylar üzerinde de araştırma yapıyor. 2 dershaneye giden bazı adayların bütün soruları doğru yaptığı iddia edildi.

KPSS'de yeni iddia: İki dershaneye giden öğrencilerin tüm cevapları doğru

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmasına neden olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) skandalında yeni iddialar ortaya atıldı.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan'ın haberine göre, 2 dershaneye giden bazı adayların bütün soruları doğru yaptığı bu yönde tespitlerin olması durumunda soruşturmanın daha da derinleşeceği iddia edildi.

Buna göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı 2 ayaklı yürütüyor. Yayınevinin ÖSYM bağlantısı bir yandan devam ederken diğer yandan da benzer sınav sorularının tümünü doğru yapan adayların kimler olduğu bunlar arasında bir ilişki ağının olup olmadığı değerlendiriliyor. İddiaya göre, 2 dershaneye giden bazı adayların bütün soruları doğru yaptığı bu yönde tespitlerin olması durumunda soruşturmanın daha da derinleşeceği belirtiliyor. İncelemeler tüm bunların üzerine yapılıyor.

Etiketler
KPSS Ankara Öğrenci Savcı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı