Hâkime telefon tuzağı: Sadece 12 dakika sürdü!

Telefon dolandırıcılarının tuzağına bu kez hakim düştü. 12 dakikada 30 bin dolar ve 100 gram altın çarpan dolandırıcılar yakalandı.

Hâkime telefon tuzağı: Sadece 12 dakika sürdü!

İstanbul'da kendilerini bankacı olarak tanıtan telefon dolandırıcıları gece vakti, Büyükçekmece'de görevli bir hakimi aradı, hesabına Rusya'dan şüpheli erişim yapıldığını söyledi.

TRT Haber'in haberine göre görüşme sırasında banka hesabını kontrol eden hakim şüpheli işlem göremedi. Dolandırıcılar ise mesai saatleri dışında işlemin sisteme düşmediği cevabını verdi. 12 dakikalık görüşmenin ardından, şüpheliler hesaptaki 30 bin dolar ile 100 gram altını ele geçirdi. Paranın 15 dakika sonra iade edileceği söylenmesine rağmen boşaltılan hesabında değişiklik olmayan hakim dolandırıldığını anladı, şikayetçi oldu.

HAT YABANCILARIN

Siber polislerce kimlikleri belirlenen şüpheliler yakalandı. İkisinin telefon görüşmesini yaptığı, üçüncü kişinin parayı bankadan çeken kurye olduğu saptandı. 3 kişilik şebekenin yabancı kişiler üzerine çıkarılmış hatlar üzerinden arama yaptıkları belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Paranın bir kısmı hakime iade edildi.

Etiketler
Gram Altın Dolar Altın Telefon