Kılıçdaroğlu: Olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim

Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'de 2011 yılında meydana gelen ve 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı hakkında "Ülkeye adalet gelecekse acının dindirilmesi, olayın aydınlatılması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu: Olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah saatlerinde Şırnak Uludere’ye geldi. Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin yakınlarını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"28 Aralık 2011 tarihinde burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Acı hala dinmiş değil. Ülkeye adalet gelecekse acının dindirilmesi, olayın aydınlatılması lazım. Olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adaleti sağlamadan helalleşme olmaz. Bir şekilde annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Eğer adaleti sağlarsanız toplumda barışı sağlamış olursunuz. Annelerin yüreğindeki ateş sönmedi sönmeyecek.

KPSS SINAVININ İPTALİ

Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Boşuna Milli Eğitim Bakanlığı kapısına gitmedim. Çürüyen bir yapı var, düzeltmek zorundayız. KPSS sınavına giren bütün evlatlarımızın hakkını savunmak zorundayız."

Etiketler
Aydın Kemal Kılıçdaroğlu Uludere