Erdoğan, 'asgari ücret' için Cuma gününü işaret etti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada asgari ücret için Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı'na talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan, 'asgari ücret' için Cuma gününü işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kabine'den "asgari ücret için ara zam çıkacak mı?" diye beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na talimat verdiğini söyledi ve NATO Zirvesi sonra "müjdeli haberi" vereceğini ekledi.

Erdoğan, bayram tatili içinde "Bayram tatili ve 15 Temmuz arasında kalan 2 gün idari izin" sayılacağını açıkladı. Böylelikle bayram tatili 9 güne çıkmış oldu.

Erdoğan ayrıca eleştirilere neden olan Meclis'e getirilen Ek Bütçe'de Cumhurbaşkanlığı maaşına yüzde 40 zammı içeren Cumhurbaşkanlığı ödeneği ile ilgili maddenin Meclis Genel Kurulu'nda çıkartılmasını istedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'yi kuşatma girişimlerini akamete uğrattık, uğratmayı sürdüreceğiz.

Irak sınırlarımızı teröristlerden kurtaracak kalıcı operasyonlarımız sürüyor. Suriye'de güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız.

Akdeniz ve Ege'deki haklarımızı korumaya yönelik gereken tüm adımları atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz.

MARMARİS YANGINI

5 bin hektarı aşkın bir alanda ağaç vs yanmışsa da herhangi bir ölüm yaralanma olmadığı bizim tesellimiz olmuştur. Yoğun bir şekilde halkımızla devletin kurumlarıyla STK'larla bunu yapacağız. Nasıl ki daha önce Muğla'da aynı çalışmayı yaptıysak yine burada da aynı çalışmayı yapacağız.

Derdi millete hizmet olmayanlarla gökyüzünde uçak, helikopter arayışı gibi, bu tür zavallılarla bu ülkede siyaset yapılmaz. Biz işimizi biliyoruz ve işimizin gereğini yapıyoruz.

NATO ZİRVESİ

Yarın İspanya'ya gideceğiz NATO Zirvesi'ne katılacağız. NATO zirvesinde ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. NATO zirvesinde terörle mücadele konusunda muhattaplarımızın riyakarlıklarını yüzlerine belgelerle söyleyeceğiz.

ENERJİ KRİZİ

Salgınlar başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla devam eden küresel krizin başında enerji geliyor. Adana'da yüksek kaliteli petrol bulduk. Rezerv değeri 1 milyon dolar olarak hesaplanmıştır.

Küresel maden üretimini düştüğü salgın döneminde krizden pozitif yönde çıkan ülkeler arasında yer aldık.

Karadeniz'deki rezerv miktarı ülkemiz için umut ve moral kaynağı oldu.

Önümüzdeki günlerde enerji konusunda milletimizin önüne yeni müjdelerle gelmeyi ümit ediyoruz.

EKONOMİ AÇIKLAMASI

Küresel ekonomideki dalgalanma tüm boyutlarıyla etkisini sürdürüyor.

Mandacı iktistçı gürühu tespitlerini değil temennilerini dile getiriyor.

Kur dalgalanması ve enflasyonda yaşana ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Enflasyonda yükselişin yükünü bir müddet daha yüklemek zorunda kalacağız. Milettimizden biraz daha sabır bekliyoruz.

2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız

EK BÜTÇE

Cumhurbaşkanı üzerinden fırtına kopartarak ek bütçeyi karalamak isteyenlere, özellikle Bay Kemal yandaşı ve taifesine bu sözlerim onlaradır. Bizim sistemizde cumhurbaşkanı maaşı emekli milletvekili ve eski cumhurbaşkanı maaşlarına da bağlıdır.

Buradan TBMM'ye çağrıda bulunmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı ödeneği ile ilgili maddenin Genel Kurul'da kanun teklifinden çıkartılmasını istiyorum.

ASGARİ ÜCRET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin değerlendirilmesini istedim. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir habere paylaşmayı ümit ediyoruz. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Kamu çalışanlarına ve emeklilerimize eflasyon farkını zaten vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığına karşı ezdirmeyeceğiz.

Temmuz ayı memur maaşları Kurban bayramı öncesi 8 Temmuz'da zamlı olarak ödenecek

BAYRAM TATİLİ

Kurban Bayramı tatilini takip eden 13-14 Temmuz günleri idari izin kapsamına alınacak.

Etiketler
Asgari Ücret Kabine