Taksim'de Onur Yürüyüşü öncesi 'müdahale': 300'ün üzerinde kişi gözaltına alındı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde düzenlenecek Onur Yürüyüşü öncesinde polis, bir araya gelen aktivistleri ablukaya aldı. 300'ün üzerinde kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Taksim'de Onur Yürüyüşü öncesi 'müdahale': 300'ün üzerinde kişi gözaltına alındı

Türkiye'nin farklı kentlerinde LGBTİQA+ Onur Haftası etkinliklerine yönelik yasak kararları alınırken, İstanbul'daki yürüyüş ve eylemlere de valilik tarafından yapılan açıklamayla izin verilmeyeceği duyuruldu.

Aktivistler, engelleme girişimlerine rağmen daha önce Beyoğlu'nda yapacaklarını açıkladıkları Onur Yürüyüşü'ne çağrıda bulundu.

Saat 17.00'de Sıraselviler'de düzenlenecek yürüyüş öncesinde yine valilik talimatıyla bazı metro seferleri iptal edilirken, bölgedeki pek çok sokak ve cadde de trafiğe kapatıldı.

300'ün üzerinde kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gelişmeler, Gerçek Gündem'in canlı takibinde:

17.53: Öğlen itibarıyla başlayan polis müdahalesi ve gözaltılara rağmen LGBTİ eylemcileri, Kabataş'ta basın açıklaması yaptı.

17.45: Sıraselviler’e doğru yürüyüş devam ederken haftalardır yürüyüşü tehdit eden cihatçı çetelerden bir kişi, lubunyaları tehdit ederek saldırmaya çalıştı.

17.00: Halk, polis müdahalesini tencere tavayla protesto ediyor.

16.44: Bolahenk Sokak ile Mebusan Yokuşu’nun kesiştiği noktada polis eylemcilere müdahal etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

16.21: Saat 17'dedi eyleme dakikalar kala Pürtelaş'ta toplananlar Gümüşsuyu'na doğru yürüyüşe geçti.

16.00 - Polis, Cihangir'de basını abluka altına aldı; kalkanlarla iterek gazetecileri alandan uzaklaştırmaya çalışıyor.

Taksim'de Onur Yürüyüşü öncesi 'müdahale': 300'ün üzerinde kişi gözaltına alındı - Resim : 1

(Fotoğraf: KaosGL)

GÖZALTILAR BAŞLADI

15.50 - Onur Yürüyüşü öncesi Cihangir'de onlarca polis, sokakta oturan yurttaşları abluka altına alarak gözaltı işlemlerine başladı.

Gün boyu Taksim civarında gözaltına alınanların sayısının 300'ü geçtiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında AFP muhabiri Bülent Kılıç da bulunuyor. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne giden avukatların gözaltındakilerle görüşmesi engellendi. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu gözaltına alınanların bazıları gece saatlerinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmaya başlandı.

Etiketler
Onur Yürüyüşü Beyoğlu İstanbul Gözaltı