Sevilay Yılman, 'Kimsin sen!' dedi, Jahrein eski defterleri açtı: 'Sen bir tetikçisin'

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman ile sosyal medya fenomeni Jahrein arasında sosyal medyada Aynur Doğan konseri nedeniyle polemik yaşandı.

Sevilay Yılman, 'Kimsin sen!' dedi, Jahrein eski defterleri açtı: 'Sen bir tetikçisin'

GERÇEK GÜNDEM -

AKP'li belediyeler ve valilikler son günlerde özellikle muhalif kimlikleriyle tanınan sanatçıların konserlerini yasakladı.

Konserleri iptal edilenler arasında Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Metin Kemal Kahraman ve Melek Mosso gibi isimler yer aldı.

Öte yandan sanatçılar için başlatılan linç kampanyası kamuoyunun tepkisini çekti. Öte yandan Sevilay Yılman ve sosyal medya fenomeni 'Jahrein' olarak bilinen sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç arasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı.

SEVİLAY YILMAN'DAN JAHREİN'E TEPKİ

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, konseri AKP'li belediye tarafından iptal edilen sanatçı Aynur Doğan'ın Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde yapılacak olan konserini hedef alan 'Jahrein'e tepki gösterdi.

Yılman, "Jahr Kürtçe’de zehir demektir! Dikkat! Çünkü bir “Jahr” dolaşıyor aramızda!" başlıklı yazısında "Kürtçe'de; “zehir” anlamına gelen “Jahr” lakaplı bu sosyal medya neo faşisti sosyal ortamı zehirleme fonksiyonunu üstlenmiş besbelli Asıyor, kesiyor, Aynur’un konserlerinin iptali için Bursa Belediye Başkanı’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na emirler yağdırıyor filan. Arkadaş sevmeyebilirsin Aynur’u. Hatta politik olarak Kürtçe müziğe karşı da olabilirsin. Ve bu konudaki yorumlarını da takipçilerinle paylaşabilirsin. Ama “İzin vermiyorum” ne demek ya! Kimsin sen! Gestapo musun, Goebbels mi yoksa zibidi bir zaptiye misin! Kimsin!" ifadelerini kullandı.

Yılman, "Not: Bu arada okumazlar biliyorum. Okusalar bile utanmazlar ama başta iktidar medyası olmak üzere Aynur Doğan’la, Kürtçe müzikle ilgili yasağı savunan AK Partili siyasilere şu yazımı ithaf ediyorum! Utanç içinde izliyorum mevcut iklimi. Yazıklar olsun gerçekten! Nasıl bu hale geldik? Nasıl?" satırlarıyla iktidar ve destekçilerine tepki gösterdi.

JAHREİN'DEN YILMAN'A: "SEN TERBİYESİZ BİR TETİKÇİSİN"

Yılman'ın yazısındaki ifadeleri alıntılayarak yaptığı paylaşımına Jahrein'den yanıt gecikmedi. ,

Jahrein, "Sevilay sen terbiyesiz bir tetikçisin. Konu hiçbir zaman Kürt dili ya da Kürtçe şarkı olmadı. Bunu sen de adın gibi biliyorsun fakat bunu yazmak sana para kazandırmaz. Aynur, “Öcalan’a özgürlük” sahnesinde “haydi kızlar savaşa” diye şarkı söylemiştir. Bütün ve tek sorun buradadır. Ayrıca yazısında ağzımın bozukluğundan şikayetçi olan @sevilayyaziyor bana zibidi misin demiş. Manidar." ifadelerini kullandı.

Paylaşımlarını sürdüren Jahrein, Yılman'ın FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili bir paylaşımını da ekleyerek "Fetöyle mücadelen bu şekilde oldu sanırım." diye yazdı.

"HEPİNİZ GELİP GEÇİCİSİNİZ, BİZ KALICIYIZ"

Yazıya eleştirilerini sürdüren Jahrein, Sevilay Yılman'a yönelik "Sevgili @sevilayyaziyor ben senin yerinde olsam oğlumun küfürlü bir yayıncı izlemesinden ziyade bir gün bu aşağılık twitlerimi okumasından çekinirdim. Senin gibi para karşılığı kalemini satan çok "yazar" gördük. Hepiniz gelip geçicisiniz. Biz kalıcıyız. Ne habersin. Ne Türksün." diye yazdı.

Jahrein, Yılman'ın eski paylaşımlarını alıntılamayı sürdürerek, "Hakkımda @Haberturk'te haber yapan ve bana ırkçılık yaftası yapıştırarak PKK sempatizanı bir şarkıcının İBB sahnelerinde platformlanmasını meşrulaştırmaya çalışan, oğlu beni dinlediğinde dilimden rahatsız olup evinde yayınlarmının sesini kıstırtan @sevilayyaziyor'ın birkaç twiti." ifadeleriyle Habertürk yazarının 2012 ve 2013 yıllarındaki paylaşımlarını takipçilerine aktarmayı sürdürdü. Jahrein'in Yılman'ın tepki gösterdiği bazı eski tweetlerini de retweet ettiği görüldü.

Sosyal medya fenomeni Yılman'a Kürtçe bir tweetle de yanıt verdi. Jahrein, Kürtçe "Kürtlerden nefret etmiyorum. Kürtleri seviyorum ve Kürtçe öğrenmek istiyorum. Ama Sevilay bir terörist. Terörist lider Öcalan'ı seviyorsun. Aynur da öyle. PKK, Kürt halkını temsil etmiyor. Tartışmayı tersine çevirmeyi bırakın." diye yazdı.

Etiketler
Jahrein Sevilay Yılman Habertürk Konser