Boğaziçili akademisyen Can Candan'a kademe durdurma cezası; Gerekçe: Twitter'da Erkan Baş'ın sözlerini paylaşması

Boğaziçili akademisyen Can Candan görevine son verilme gerekçesi olan disiplin soruşturmasının sonucunu açıkladı. Candan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın sözlerini paylaştığı gerekçesiyle 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası aldı.

Boğaziçili akademisyen Can Candan'a kademe durdurma cezası; Gerekçe: Twitter'da Erkan Baş'ın sözlerini paylaşması

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevine gece yarısı kararnamesi ile atanan kayyum rektör Naci İnci tarafından son verilen akademisyen Can Candan görevine son veren Disiplin Kurulu'nun kararanı duyurdu.

Twitter'dan açıklama yapan Candan, "Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görevime 16.07.2021 tarihinde Naci İnci imzalı bir yazı ile son verildiğinde gösterilen gerekçelerden biri hakkımda bir disiplin soruşturması açıldığıydı. Buna dair açtığım işe iade davasında mahkeme Boğaziçi yönetimine nerede bu disiplin soruşturmasının belgeleri diye sormuş, üniversite yönetimi de soruşturma devam ediyor şeklinde bir yanıt vermişti" diye yazdı.

"ERKAN BAŞ'IN SÖZLERİNİ PAYLAŞTIĞI GEREKÇESİYLE KADEME DURDURMA CEZASI"

Candan şöyle devam etti:

"Hakkımda disiplin soruşturması açıldığı söylenen 10.07.2021 tarihinden dokuz buçuk ay sonra (29.04.2022 tarihli yazı) beş kişiden oluşan disiplin komisyonu bir karar vermiş. 01.06.2021 tarihinde Twitter’dan yorumsuz bir şekilde alıntı olarak paylaştığım bana ait olmayan (@erkbas'a ait olan) sözleri gerekçe göstererek hakkımda “Bir Yıl Süre ile Kademe İlerlemesinin Durdurulması Cezası” verilmesine oy çokluğu ile karar vermiş.

YARIN Kİ DAVAYA ÇAĞRI

Bu arada devam etmekte olan işe iade davamda Bölge İdare Mahkemesi’nin 16.02.2022 tarihli yürütmenin durdurulması ara kararı sonrası Boğaziçi’ndeki görevime dönmüştüm. Yarın da (24 Mayıs) bu davanın duruşması görülecek. Bir kez daha yapılan hukuksuzluğu anlatacağız.."

Etiketler
Erkan Can Twitter Akademisyen Erkan Baş