Murat Sabuncu: Kılıçdaroğlu hem halka hem de altılı masaya mesaj verdi

Gazeteci Sabuncu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "İktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim" ifadesiyle hem halka, hem de İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'yle birlikte çalıştıkları altılı masaya mesaj verdiğini söyledi

Murat Sabuncu: Kılıçdaroğlu hem halka hem de altılı masaya mesaj verdi

T24 yazarı Murat Sabuncu, CHP'nin 'Milletin Sesi' sloganıyla İstanbul'un Maltepe ilçesinde düzenlediği ve yüz binlerce kişinin katıldığı mitingi değerlendirdi; ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu değişime gençler, kadınlar hazır. Kollarımızı sıvayıp çalışmak zorundayız. Hatalarımız oldu. Biz bugün çok mükemmel bir parti iddiasında değiliz ama hatalarımızda ders çıkarmasını bilen partiyiz. Tam anlamıyla mükemmel olmasak da mükemmel bir göreve talibiz. Ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim. Ben neysem oyum" şeklindeki ifadesine dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu'nun bir yandan 'özeleştiri yapmaya devam eden', bir yandan da herkesi bir arada tutmaya çalışan söyleminin uzun süredir devam ettiğini kaydeden Sabuncu, "2019'da bunun karşılığını aldı, altılı masanın kurulmasında ve sürmesinde de belirleyici rolü var" ifadesini kullandı. Ardından şunları kaydetti:

'KILIÇDAROĞLU BU KONUDA HEM GÜVENİLİR BİR İSİM HEM DE MESAJI NET'

"Yeni olan yavaş yavaş 'adaylığını ilan etme noktasında mesafe alması'… 'İktidar olunca değişmeyeceğim' mesajı sadece CHP kitlesine ya da vatandaşa değil. Adaylığına karar verecek masadakilere de… Cumhurbaşkanı yetkilerini ele alan ismin seçildikten sonra ne kadar paylaşımcı olacağı ya da geçişi nasıl yapacağı önemli. Kılıçdaroğlu bu konuda hem güvenilir bir isim hem de mesajı net.

Bu arada 'değişmeyeceğim' mesajını söylerken önemli bir vurgu yaptı: Bir partinin ve liderinin halkını dinlemesini zayıflık olarak gösteriyorlar. Bir liderin kibar olmaması gerektiğini söylüyorlar. İyi kalpli olmayı zayıflık olarak gösteriyorlar.

'KILIÇDAROĞLU BİR EZBERİ BOZMAK İSTİYOR'

Kılıçdaroğlu bunları söylerken bir ezberi ve aslında toplumun yorulduğu-sıkıldığı bir ezberi de bozmak istiyor. Masaya yumruk vuran, 'kaba-sert' konuşan, belagati-hitabı kuvvetli… Türkiye'deki insanlar böyle liderlere oy verir ezberi... Bu noktada desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu adım adım cumhurbaşkanlığı adaylığına yürüyor. Olağanüstü bir gelişme olmazsa aday olacak gibi… Elbette Demirel'in veciz sözünü unutmamakta yarar var: Siyasette 24 saat uzun bir süredir."

Etiketler
Murat Sabuncu Gelecek Partisi İYİ Parti Altılı masa