Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı yıkımını böyle savundu: Gezi Parkı'nda olduğu gibi mesele başka

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yıkım tartışmalarının odağındaki Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı yıkımını böyle savundu: Gezi Parkı'nda olduğu gibi mesele başka

GERÇEK GÜNDEM

Pistinin bir bölümü sökülerek hastane yapılan kalanı da sökülmek istenen ve yerine Millet Bahçesi yapılacağı duyurulan Atatürk Havalimanı için Bakan Murat Kurum açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından bugün Atatürk Havalimanı’nda eylem yapacaklarını duyurmuştu. Saat 11.00'de yapılacak eylem öncesi Murat Kurum'un yaptığı açıklama dikkat çekti.

Dünyanın 'sayılı' millet bahçelerinden birini yapacaklarını açıklayan Kurum, Atatürk Havalimanı için gelen tepkilerin önüne geçmek için Gezi Parkı örneğini verdi.

Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Burada mesele çevre meselesi değil. Dün Gezi Parkı'nda nasıl mesele çevre meselesi değilse, burada milyonlarca ağacın kesilmesine bu insanlar nasıl tepki gösterebiliyor biz anlamış değiliz. Meselenin başka bir mesele olduğunu net bir şekilde görüyoruz.

Milliyetçilik, devrimcilik, halkçılık, Atatürkçülükten bahsediyorlar. İşte halk burada. Dedelerimiz, ninelerimiz, gençlerimiz burada. Devrimcilik diyorlar. Türkiye'nin en değerli yerlerini milletimize armağan ettik. En önemli devrimcilik budur.

Atatürk Havalimanı üzerinden çok alışageldiğimiz Atatürk istismarına karşı da, Mustafa Kemal'in bu aziz millet için çizdiği muassır medeniyetler çizgisini anlamak istemediğini görüyoruz.

Biz 16 milyon İstanbullu kardeşimizle, 85 milyon vatandaşımızla birlikte projelerimizi yapmaya azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Biz İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapacağımız Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı millet bahçelerinden biri olacak bu projemize de devam edeceğiz. Günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın ziyaret edeceği mekan haline gelecek.

"GENÇLERİMİZ KIRAATHANEDE DERS ÇALIŞACAK"

Vatandaşımıza milletimize açacağımız bu alanda gençlerimiz deneyler yapacak; fuarlarımız, müzelerimiz olacak. Gençlerimiz kıraathanede, kütüphanede ders çalışacaklar. Spor yapacaklar, eğitim alacaklar.

İstanbul deprem bölgesi. Olası afet durumunda burası toplanma vazifesi görecek. Bunların milletin derdiyle bir işi olmadığı için, millete verdikleri sözleri tutmadıkları için bu projeleri anlayamazlar. Milletimiz her zaman proje ve eser bekler.

İstanbul'da dünyanın sayılı millet bahçelerinden birini yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte ilk fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.

Etiketler
Murat Kurum Atatürk Havalimanı