İmamoğlu'ndan Soylu'ya '557 terörist' yanıtı: İBB'de bir şey bulunana kadar bakan gider, görevinden ayrılır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İBB'de 557 terörist var" çıkışının ardından başlayan ve aylardır sonuca ulaşmayan tartışmalarla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün gelinen noktada ortada hiçbir şey yoktur, fos çıkmıştır" dedi.

İmamoğlu'ndan Soylu'ya '557 terörist' yanıtı: İBB'de bir şey bulunana kadar bakan gider, görevinden ayrılır

GERÇEK GÜNDEM

İçişleri Bakanı Soylu'nun "İBB'de çalışan 557 terörist var" açıklamasının ardından İBB'de teftiş başlatılmıştı. İBB Başkanı İmamoğlu, bugün FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuyla ilgili sorusuna, "Şu ana kadar 8 personelle ilgili dosya tespiti var 'iltisaklı' anlamında, bunun da yarısı bir önceki dönemde işe alınmış." yanıtını verdi. Cadı avı yapıldığını söyleyen İmamoğlu, "Bir devlet 'cadı avı' gibi davranamaz. Bir suçlu varsa cezasını çeker. Sokakta gezen vatandaşın bir kurumda da çalışma hakkı vardır. Herkes için konuşuyorum." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz yıl yaptığı konuşmada İBB’de yaklaşık 33 bin kişinin işe alındığını belirerek, “Bu 33 bin kişiden 12 bin kişiye ancak bakıldı. 455 tanesinin PKK ve KCK kaydı var. 80’inin DHKPC, 20’sinin MLKP, ikisinin MKP kaydı var ve diğerlerinin kayıtlarını da gönderebilirim.” demişti. Soylu'nun henüz ortada hiçbir rapor ve soruşturma yokken yaptığı bu açıklama tepki çekmişti.

Soylu'nun sözleri üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB’de, çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor. Bak bak bak! 557 terör örgütü. Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor. İlk gün cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok’ dedim ‘Bekleyeyim.’ Dünü de bekledim. Niye? Yani şimdi ülkede sokakta gezen ya da bir kurumda çalıştığınızı bildiğiniz, 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz Bekledim ki herhalde gelip onları alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip, tutuklayacak bunu. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil!” şeklinde cevap vermişti. Soylu'nun ortaya attığı iddiaların ardından İBB'de teftiş başlatılmıştı.

İMAMOĞLU: BİR ŞEY BULUNANA KADAR BAKAN GÖREVİNDEN AYRILIR

İmamoğlu, bugün katıldığı canlı yayında, konuyla ilgili olarak, "Şu ana kadar 8 personelle ilgili dosya tespiti var 'iltisaklı' anlamında, bunun da yarısı bir önceki dönemde işe alınmış. 86 bin insan çalışıyor. Şunu da söyleyeyim. Bir devlet 'cadı avı' gibi davranamaz. Bir suçlu varsa cezasını çeker. Sokakta gezen vatandaşın bir kurumda da çalışma hakkı vardır. Herkes için konuşuyorum." açıklamasını yaptı.

"ORTADA HİÇBİR ŞEY YOKTUR, FOS ÇIKMIŞTIR"

"Aylar önce manşetler atıldı. 3 yıldır karaladılar olmadı, yerden yere vurdular olmadı, hiçbir şey olmadı. Sayın Bakan'ın bu ilk vakası da değil. Seçimde bana yaptığı hakaretleri film film dizsek 20 tane eder. Parmağını sallayarak falan... Bu memleket adına çok utanç verici bir konuşma yapmıştır Meclis'te. 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakmıştır. Hakaret etmiştir." ifadelerini kullanan İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün gelinen noktada ortada hiçbir şey yoktur, fos çıkmıştır. 80'e yakın müfettiş ve görevli var. Bu konu için geldiler, girmedikleri konu kalmadı. Muhtemelen aldıkları talimat 'bir şey bulmadan gelmeyin.' Tahmin ediyorum, bir şey bulunana kadar bakan gider, görevinden ayrılır."

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu