İmamoğlu: Her CHP'linin cumhurbaşkanı adayı partisinin genel başkanıdır, Kemal Kılıçdaroğlu benim de adayımdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu: Her CHP'linin cumhurbaşkanı adayı partisinin genel başkanıdır, Kemal Kılıçdaroğlu benim de adayımdır

Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna, "Her CHP'linin cumhurbaşkanı adayı partisinin genel başkanıdır, Kemal Kılıçdaroğlu benim de adayımdır. 6 siyasi parti bir masaya oturmuş ve ülke adına karar verecek. Meşakkatli ve zor bir yol. Tehlikelerle ve virajlarla dolu. Günün sonunda en doğru kararı vermek zorundalar. Bu doğru kararın neferi gibi çalışmak zorundayız." yanıtını veren İmamoğlu açıklamasından öne çıkan satır başları:

"Niye seçimi kaybettik? Oradalar hala. 5 tane kurum eklediler UKOME'ye. Niye? UKOME'de askeri neden bu işe alet ediyorlar? Bu arkadaş hiçbir anlam ifade etmeyen, kifayetsiz aklıyla orada emir kulu olarak konuşuyor. Benim askerimi, polisimi bu işe neden alet ediyorsunuz? Biz yüzde 50 zam istiyoruz. Neden? Vatandaşımızı korumak için.

Tüm büyükşehirlerde UKOME toplantısı yapılıyor. Başka bir 'UKOME' diye haber yaptınız mı? Niye bir tek İstanbul'da bu zorluk çıkarılıyor?

Sabah gazetesi sen nerede yaşıyorsun Allah aşkına, Patagonya'da mı yaşıyorsun?

TAKSİ SORUNU

'Benim olmayan bertaraf olsun' bu akıl.

Bakan Bey burada görev yapmış, benim de genel sekreter yardımcım oldu 17-18 gün. Şimdi Ulaştırma Bakanı. Allah sana akıl versin. Bu İstanbul'da yöneticilik yaptın şimdi İstanbul'a ihanet ediyorsun. Yazık!

Bu insanlar vicdanları elvermeden ret veriyorlar.

İBB Meclis'i uzlaşarak bir karar aldığı zaman herkes alkışlar. İSKİ her ay 300 milyon lira zarar ediyor. 3 yıldır İBB'nin kurumu İSKİ'ye zam neredeyse verilmedi. İBB, 30 büyükşehir belediyesi arasında en pahalı su temini yapan şehirdir.

Elektriğe, doğal gaza zammı hükümet yapıyor. Türkiye'deki dövizin artmasının sebebi Çemişgezek Belediyesi mi? Değil. İstanbul Belediyesi mi? Değil. Zammın kaynağı ekonomiyi yönetenlerdir. İSKİ'de fiyat artmış, İBB'ye neredeyse zam verilmemiş.

İETT'ye, İSKİ'ye olan zarar bu milletin cebinden çıkacak.

Bugün olağanüstü Meclis toplantısı var. Ben de bugün kararlarını göreceğim.

"Ekrem İmamoğlu dayanamaz, İstanbul dayanamaz" diye düşünüyorlar. İlk geldiğimizde "kaynak bul" dediler, gittik bulduk. Kendi dönemlerinde bulamadıkları kadar kaynak bulduk. Bütün bu çalışmaları görünce hırslanıyorlar. Bizi ancak motive edersiniz. 1 sene sonra seçim var. Koltuk kime kalmış ki? Bir sonraki yerel seçimde İstanbul'un koltuğu kime kalacak bunu biliyor muyuz? Böyle bir ihtiras, kötülük üzerinden siyaset yapma becerisi bu kadar tavan yapar... Üzülüyorum hallerine. Dibe vuruyorlar, kaybediyorlar.

Taksi konusunda savunma yok, habire top çeviriyorlar. "Bir fikriniz yok mu bu konuda" diyorum, ağzını açıp cümle kuran olmadı.

ADAYLIK TARTIŞMALARI

Her CHP'linin cumhurbaşkanı adayı partisinin genel başkanıdır, Kemal Kılıçdaroğlu benim de adayımdır.

6 siyasi parti bir masaya oturmuş ve ülke adına karar verecek. Meşakkatli ve zor bir yol. Tehlikelerle ve virajlarla dolu. Günün sonunda en doğru kararı vermek zorundalar. Bu doğru kararın neferi gibi çalışmak zorundayız.

Etiketler
İstanbul Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu FOX TV