Erdoğan gençlere 'Dünyayı gezmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın' dedi: Peki bilet fiyatları ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere 'imkanları olursa dünyayı gezip, farklı kültürleri tanımaları için şartları zorlamaları' tavsiyesi verdi. Biz de öğrenciler için belli başlı şehirler seçip, THY'deki en ucuz bilet fiyatlarına baktık.

Erdoğan gençlere 'Dünyayı gezmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın' dedi: Peki bilet fiyatları ne kadar?

GERÇEK GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih'te 'Genç Projeler' programında açıklamalarda bulundu. Hiçbir dijital mecranın gerçek yaşamın yerini tutamayacağını belirten Erdoğan "Kağıda basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin. Spora her gün vakit ayırın. Demli bir çay veya güzel bir aromalı kahve eşliğinde yapılan karşılıklı sosyalleşmeyi asla ihmal etmeyin. Yakın çevrenizden başlayarak ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın" dedi.

TAVSİYE İYİ AMA BİLETLER NE KADAR?

Peki gençler 'farklı kültürleri tanımak için' yalnızca uçak biletlerine ne kadar ödemek zorunda? Türk Hava Yolları'nın (THY) resmi internet sitesinde gidiş - dönüş en ucuz bilet fiyatlarına baktık. 1-8 Haziran tarihleri arasını, öğrenci kategorisini ve ekonomi sınıfını seçtik.

Bu noktada üniversite öğrencilerine verilen devlet bursunun 850 lira olduğunu hatırlatalım. Bu tutar yüksek lisansta 1700, doktorada 2550 lira. Saat 15.35 lira itibariyle 1 doların 14,69; 1 euro'nun 16,25 lira olduğunu da ekleyelim.

İstanbul - Berlin: 2 bin 940 lira.

İstanbul - Viyana: 3 bin 53 lira.

İstanbul - Londra: 3 bin 671 lira.

İstanbul - Amsterdam: 3 bin 853 lira.

İstanbul - Roma: 3 bin 867 lira.

İstanbul - Paris: 4 bin 51 lira.

İstanbul - Seul: 7 bin 705 lira.

İstanbul - Moskova: 7 bin 755 lira.

İstanbul - New York: 10 bin 493 lira.

Ayrıca pasaport defteri ücreti 225 lira, altı aya kadar olan pasaport harcı ise 309 lira.

(Aktarma, saat veya havalimanıyla ilgili herhangi bir özel tercihte bulunulmadı, en ucuz olması gözetildi.)

Etiketler
Öğrenci Recep Tayyip Erdoğan THY