Kadınlar yasaklara rağmen meydanlarda: İl il 8 Mart eylemleri...

8 Mart'ta Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar çeşitli eylem ve etkinlikler ile yaşam hakkı ve eşitlik için meydanlarda olacak.

Kadınlar yasaklara rağmen meydanlarda: İl il 8 Mart eylemleri...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Türkiye'de kadınlar yaşam mücadelesi ve sömürüye direnişi yeniden meydanlarda haykıracak.

AKP iktidarının 8 Mart'ta kadınların düzenlediği etkinliklere yönelik yasakçı tutumuna rağmen eylemler sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “8 Mart 2022 tarihinde etkinlikler aynı şekilde 2911 sayılı Kanun kapsamında daha önceden toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapılabileceği ilan edilen yerlerde ve güzergahlarda yasal çerçeve içerisinde düzenlenebilecektir. Belirlenen bu yerler dışında kalan alanlarda kanuna aykırı şekilde eylem yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konu ile ilgili etkinliklerin yasal zeminde ve belirlenen yerlerde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılması için tüm güvenlik tedbirleri alınmıştır” ifadeleriyle eylemlerdeki yasakları duyurdu.

İSTANBUL

İstanbul’da saat 19.30’da 20. kez düzenlenecek Feminist Gece Yürüyüşü İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Valilik Taksim'de herhangi bir etkinliğe izin verilmeyeceğini duyurdu. Taksim sabah saatlerinde barikatlarla çevrildi.

ANKARA

Ankara’da saat 19.30’da 16. Feminist Gece Yürüyüşü için Madenci Anıtı’nda bir araya gelip Sakarya Meydanı’na yürüyecekler.

İZMİR

İzmir’de İzmir Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.00’de kadınlar Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelecek.

Saat 20.00’de Feminist Gece Yürüyüşü için Alsancak eski Leman Kültür önünde bir araya gelecek.

İzmir’in Dikili ilçesinde Dikili Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 17.00’de kadınlar Dikili Bülent Ecevit Parkı’nda buluşup Atatürk Meydanı’na yürüyecek.

MUĞLA

Muğla’nın Datça ilçesinde Datça Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar saat 10.00’da Pir Sultan Abdal Derneği’nde kahvaltıda bir araya geldi. Saat 11.00’de Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda kadın buluşması düzenlendi. Saat 15.30’da Demokrasi Evi’nde buluşulacak. Saat 16.00’da yürüyüş olacak. Saat 16.30’da meydanda bir araya gelinecek. Saat 17.00’de “Kadın, Yaşam, Özgürlük” Anıt Ağacının yanında basın açıklaması yapılacak. Saat 19.30’da gece yürüyüşü için PTT önünde buluşulacak.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla saat 19.00’da kadınlar Tepecik Camii Meydanı’nda buluşacak.

AYDIN

Aydın’da Aydın Kadın Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla ilk kez düzenlenecek 8 Mart Aydın Gece Yürüyüşü için saat 18.30’da Sevgi Yolu’nda bir araya gelinecek.

ANTALYA

Antalya’da saat 19.00’da 9. Feminist Gece Yürüyüşü için Üç Kapılar’da bir araya gelecekler.

BURSA

Bursa’da Bursa Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.00’de Fomara Meydanı’nda buluşacak kadınlar Kent Meydanı’na yürüyecek.

EDİRNE

Edirne’de Edirne Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 17.00’de kadınlar Saraçlar Caddesi’nde bulunan PTT önünde bir araya gelecek.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de Çanakkale Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 19.30’da kadınlar Golf Çay Bahçesi’nde bir araya gelecek.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de Eskişehir Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.30’da kadınlar Espark Bağlar Kapısı’nda bir araya gelecek.

MERSİN

Mersin’de Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 19.30’da 8. Mersin Feminist Gece Yürüyüşü için Kushimoto Sokağı’nda bir araya gelinecek.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.00’de kadınlar Tarsus Yarenlik Alanı’nda (Halk Eğitim Merkezi önü) bir araya gelecek.

ADANA

Adana’da Adana Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.30’da kadınlar 5 Ocak Parkı’ndan Atatürk Parkı’na Feminist Gece Yürüyüşü düzenleyecek

HATAY

Hatay’da Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla saat 18.30’da kadınlar Köprübaşı’nda bir araya gelerek 19.00’da Saray Caddesi’nde yürüyüş düzenleyip Antakya Parkı’nda basın açıklaması yapacak.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde İskenderun Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 17.30’da kadınlar Boyacılar Parkı’nda bir araya gelecek.

GAZİANTEP

Gaziantep’te Gaziantep Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.30’da kadınlar Kırkayak Parkı’nda bir araya gelecek.

SAMSUN

Samsun’da Samsun Kadın Dayanışması’nın çağrısıyla saat 18.30’da kadınlar Eski Vergi Dairesi önünde (Küçük Pazar önü) bir araya gelecek.

ARTVİN

Artvin’in Hopa ilçesinde kadınlar saat 16.30’da Hopa Parkı’nda bir araya gelecek.

TRABZON

Trabzon’da Trabzon Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 17.30’da kadınlar Uzun Sokak’taki Derya Kitapevi önünde bir araya gelecek.

BARTIN

Bartın’da Bartın Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 17.30’da kadınlar Hükümet Caddesi’nde bulunan eski Belediye önünde bir araya gelecek.

SİNOP

Sinop’ta Sinop Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 17.30’da kadınlar Eski Cezaevi önünde bir araya gelecek.

KOCAELİ

Kocaeli’de Kocaeli Kadın Platformu ve Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi’nin ortak çağrısıyla saat 18.30’da kadınlar Belediye İş Hanı önünde bir araya gelecek.

DENİZLİ

Denizli’de Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla saat 18.30’da Feminist Gece Yürüyüşü için Valilik karşısında bulunan Atatürk Parkı’nda toplanılacak.

MALATYA

Malatya’da Malatya Demokratik Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 14.00’te Soykan Parkı’nda basın açıklaması yapılacak.

TUNCELİ

Tunceli'de Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 11.00’de Sanat Sokağı’nda toplanıp Seyit Rıza Meydanı’na yürünecek.

MARDİN

Mardin’de Mardin Şahmaran Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 13.00’te Nusaybin’de bir araya gelinecek.

ERZİNCAN

Erzincan’da Erzincan Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 16.30’da kadınlar Çağlayan Duraklarında bir araya gelecek.

BALIKESİR

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Burhaniye Emek Demokrasi Bileşenleri’nin çağrısıyla miting için saat 12.00’de Eski Kütüphane önünde bir araya gelecek olan kadınlar saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gösterimleri izleyecek.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 12.00’de kadınlar Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapacak.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ayvalık 8 Mart Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 18.00’de kadınlar Ayvalık Öğretmenevi önünde bir araya gelecek.

Etiketler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Türkiye