İstanbul Havalimanı’nda zam istediği sosyal medya paylaşımları nedeniyle güvenlik görevlisi işten atıldı

İstanbul Havalimanı’nda İGA Havalimanı işletmesi bünyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Özge Polat, zam talep ettiği sosyal medya paylaşımları nedeniyle işten atıldı.

İstanbul Havalimanı’nda zam istediği sosyal medya paylaşımları nedeniyle güvenlik görevlisi işten atıldı

GERÇEK GÜNDEM - FIRAT FISTIK /

Özge Polat, dört senedir İstanbul Havalimanı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

Polat, işten atıldığını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Bugün itibariyle inşasından beridir çalışmış olduğum #istanbulhavalimanı dan sosyal medyada şirket ile alakalı paylaşım yaptığım gerekçesi ile tazminatsız olarak iş akdim feshedilmistir.
Susmadigim için!!!”

Daha önce 100’e yakın güvenlik görevlisinin zam talep ettikleri için işten atıldığı duyurulmuştu. Geçen aydan itibaren yapılan zamlarla çalışanların ücretleri 4250 TL ile 5200 TL arasında bir skalada değişiyor. İşçiler de bu zamları kabul etmedikleri için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

İGA: “SADAKAT BORCUNUZA AYKIRI”

Özge Polat’a iş akdinin feshedildiği bugün bildirildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Söz konusu davranışınız ahlak ve iyi niyet kurallarına, iş sözleşmeniz tahtında yükümlü olduğunuz sadakat borcunuza aykırı olup, eleştiri sınırlarını fazlasıyla aşmış olan ve güven ilişkisini tamamen ortadan kaldıran bu davranışınızın, şirketimiz tarafından kabul edilmesi mümkün değildir” denildi.

Etiketler
İstanbul İstanbul Havalimanı