MHP lideri Bahçeli’ye ilk kez Sinan Ateş cinayeti soruldu: “İşine bak işine”

Yazıcıoğlu, “Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP’ye yönelik iddialar var, bu iddialara yanıt verecek misiniz” diye sorması üzerine MHP Genel Başkanı, “işine bak işine” yanıtını verdi. Bahçeli'nin tepkisinin ardından MHP'li yöneticiler gazeteci Yazıcıoğlu'nu itekledi.

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doçent Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara Çukurambar’da öldürüldü. Milliyetçi Hareket Partisi’nden bazı isimlerin cinayetle ilgili olduğu iddia edilmesine rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bu soru bugüne kadar hiç sorulamadı.

Ülkücü camiada infial yaratan olay ile ilgili olarak Twitter ve Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamalarda “Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. MHP ile bu cinayeti irtibatlandıranların peşlerini asla bırakmayacağız” diyerek partisiyle cinayet arasındaki ilişkiyi reddeden MHP liderine ilk kez bu soru bugün TBMM Grup Toplantısı sonrası soruldu.

GAZETECİYE TEPKİ: İŞİNE BAK İŞİNE

VOA Türkçe muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu, “Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP’ye yönelik iddialar var, bu iddialara yanıt verecek misiniz” diye sorması üzerine MHP Genel Başkanı, “işine bak işine” yanıtını verdi. Yazıcıoğlu’nun sorusu sonrası Bahçeli’nin özel kalem müdürü Fikret Hayali ile MHP Afyon Milletvekili Mehmet Taytak’ın Yazıcıoğlu’nu iteklediği görüldü.

"ÜZÜCÜ OLAN NOKTA İTME EYLEMİNİ YAPAN KİŞİNİN MİLLETVEKİLİ OLMASI"

Yaşananların ardından KRT TV canlı yayınına bağlanan gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Haber öznesi olmaktan çok rahatsızım ama ne yazık ki bu görüntüleri yaratan ve beni iten bir siyasetçidir. Orada iki soru sordum iki soruyu da kamuoyu merak ettiği için ve haber değeri taşıdığı için sordum. Benim için üzücü olan nokta, itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması. Polis değil, korumalar değil. Gazeteciliğin temel görevini soru sormak olarak tanımladım ben."

MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA: ŞAHSIN YAPTIĞI GAZETECİLİK DEĞİL

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Özdemir, yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’ye soru soran gazeteciyi “ajan provokatör” ilan eden Özdemir, soru sormanın gazetecilik olmadığını ve basın meslek ilkeleriyle bağdaşmadığını ileri sürdü.

İsmet Özdemir’in açıklamaları şöyle:

“1-Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte “ajan provokatör” edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir.

2- Aynı şahsın, Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle olan bağının yanısıra yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki “sürekli” görevi, asıl niyetini açık etmiştir.

3-Sayın Genel Başkanımız, partimizi takip eden saygıdeğer muhabir arkadaşlarımızla samimice güne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken bunu sabote eden malum ve meşum şahıs, mensubu bulunduğu çevrelerin Türkiye ve MHP hazımsızlığını göstermekten başka birşey yapmamıştır.”

KILIÇDAROĞLU’NA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bahçeli, 10 Ocak’ta yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermişti.

Bahçeli, “Suskunluğumuz asaletimizdendir. Bir lafa bakarız laf mı diye, bir de söyleyene bakarız adam mı diye. Edebimiz el vermez, edepsizlik edene. Kılıçdaroğlu... Şayet yüreğin varsa buraya gel. Tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Sinan Ateş Devlet Bahçeli MHP