İstanbul'da silah imalatı yapan atölyeye baskın

İstanbul'da suç örgütlerine, eylemlerinde kullanmak üzere silah temin ettikleri belirlenen şüphelilerin imalathanesine operasyon düzenlendi. Baskında 3 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon yapılan atölyede çok sayıda anahtarlık görünümlü tabanca ele geçirildi.

İstanbul'da silah imalatı yapan atölyeye baskın

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah alım-satım ve kaçakçılığı yapan, suç örgütlerine silah temin eden şüphelilerin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından polis ekipleri 27 Aralık'ta Küçükçekmece'de belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda R.T., Ş.T., ve S.J. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı.

İmalathanede yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 91 şarjör, 25 anahtarlık şeklinde tabanca, 85 ateşleme tertibatı bulunmayan anahtarlık tabanca, 45 kurusıkı tabanca, 45 kurusıkı tabanca şarjörü, 55 tabanca gövde ve sürgüsü, 19 tabanca namlusu, silah yapımında kullanılan makineler, çok sayıda muhtelif silah parçacıkları ele geçirildi.

Haklarında "Silah İmal ve Ticareti" suçundan işlem yapılan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.J. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Ş.T. ve R.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: ANKA

Etiketler
Suç örgütü Silah İstanbul Gözaltı