HSK’dan 282 kişilik kararname: Mehmet Ağar'a yakınlığıyla gündeme gelen savcı vekili de listede

HSK, yayınladığı güz kararnamesiyle 282 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Kararnamede en dikkat çekici isimlerden biri eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile “yakın ilişkisi” olduğu iddialarıyla gündeme gelen İzmir Başsavcıvekili Barış Duman oldu. Duman Bakırköy Başsavcıvekilliği'ne getirildi

HSK’dan 282 kişilik kararname: Mehmet Ağar'a yakınlığıyla gündeme gelen savcı vekili de listede

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli ve idari yargıda 282 hakim ve savcıyı kapsayan güz kararnamesini yayımladı. Kararname ile 255’i adli 27’si idari yargıda görevli 282 hâkim ve savcının ataması yapıldı.

T24'te yer alan haberde kararnameye göre, Adil Öksüz’ün kaçırılmasına ilişkin davaya bakan mahkemenin Başkanı Abdullah Köksal ile darbe girişimi sırasında Etimesgut Zırhlı Birlikler'de gerçekleşen faaliyetlere ilişkin davaya bakan mahkeme başkanı Murat İlhan Yargıtay Savcılığı'na gönderildi.

Vali ve kaymakamlar hakkındaki FETÖ soruşturmalarına bakan Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Aydoğan, Ankara İstinaf Savcılığı'na atanırken, kararnamedeki en dikkat çekici isim ise İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Barış Duman oldu. Bakırköy Başsavcıvekilliği'ne getirilen Duman’ın ismi, Bodrum Başsavcısı olduğu dönemde, Sedat Peker’in Yalıkavak Marina’ya “çöktüğünü” iddia ettiği eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile “yakın ilişkisi” olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti.

Etiketler
Mehmet Ağar İzmir Bakırköy Savcı