HIV/AIDS ile mücadelede yetersizlikler TBMM gündeminde

HDP, Türkiye’de HIV/AIDS ile mücadele mekanizmalarındaki yetersizliklerin araştırılarak, alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

HIV/AIDS ile mücadelede yetersizlikler TBMM gündeminde

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Türkiye’de HIV/AIDS ile mücadele mekanizmalarındaki yetersizliklerin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na araştırma önergesi verdi.

HDP, Türkiye’de HIV/AIDS ile mücadele mekanizmalarındaki yetersizliklerin araştırılması için TBMM Başkanlığı’na önerge verdi. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm tarafından hazırlanan önergede, şu değerlendirmeler yapıldı:

“Türkiye’de HIV/AIDS ile mücadele mekanizmalarındaki yetersizliklerin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi, önyargılar, ayrımcılık ve hak ihlallerin önlenerek bütüncül ve hak temelli politikaların oluşturulması amacıyla Anayasa’nın 98. İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederim”

Kaynak: ANKA

Etiketler
TBMM HDP Türkiye