Erdoğan: Bunu da başararak milletimizin hayır duasını aldığımda emaneti sahibine teslim edeceğimize inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında ekonomi başta olmak üzere çeşitli alanlarda mesajlarını verdi. Cumhurbaşkanı "Bunu da başararak milletimizin hayır duasını aldığımda, huzur-u kalple emaneti sahibine teslim edeceğimize inanıyorum" dedi

Erdoğan: Bunu da başararak milletimizin hayır duasını aldığımda emaneti sahibine teslim edeceğimize inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Ülkenin son 10 yıldır saldırılara maruz kaldığını ileri süren Erdoğan, ekonomiye dair eleştirilere de "Ekonomi diyorlar... Avrupa'nın haline bir bakın, bizim raflarımız boş değil!" diye yanıt verdi.

Erdoğan, Suriye'ye yönelik kara operasyonu hazırlıklarını eleştirenlere de "Kobani bitti, neyi yapamazsınız" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı, gelecek planlarını aktardı ve "Bunu da başararak milletimizin hayır duasını aldığımda, huzur-u kalple emaneti sahibine teslim edeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ADALETİ ELDEN BIRAKMADAN ORTA YOLU BULMAYA ÇALIŞTIK"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"TİSK'in 28'inci genel kurulunun ülkemiz, çalışma hayatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepimizin malumu olduğu üzerine işçi işveren kesimi arasında diyalog güçlü olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır.

Çalışma hayatının bir tarafında işçiler diğer tarafında işverenler bulunmakta devlet de her iki tarafın beklenti ve çıkarlarını gözeten konumda bu denklemde yerini almaktadır. Çalışma hayatını tüm taraflarıyla dinleyip adaleti elden bırakmadan orta yolu bulmaya, çözüm üretmeye gayret gösterdik. Çalışanlar gibi işverenler de bunun en yakın şahididir.

TİSK temsil ettiği işverenlerin katkılarıyla bu tabloda kritik bir konuma sahiptir. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerine kadar işverenlerimizle yakın mesai yaptık, anlayış birliği içinde hareket ettik. Sadece rapor yayımlayan birileri gibi, demeç veren kuruluş olmanın ötesine geçerek ülkenin ve milletin sıkıntılarının çözümünde fiilen görev alması bunun sebebidir.

“BU SÜREÇTE BEDELLER ÖDEDİK”

Türkiye'nin ekonominin tüm alanlarındaki ölçeği küresel olarak büyümüştür. Burada dikkat çekmek istediğim husus, Türkiye'nin son 10 yılda maruz kaldığı saldırılara rağmen, bölgesel ve küresel liderlik seviyesine ulaşmasıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca tecrübe ettiğimiz bu senaryo ilk defa işe yaramamıştır. Bu süreçte elbette bedeller ödedik. Milli Gelirde en az 2 kat yukarıda olabilirdik.

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkartacağız. İş dünyamız da vatandaşlarımız da müsterih olsunlar. 20 yıl önce Doğu'nun Güneydoğu'nun halini düşünün. Yatırımlar burada var mıydı? Ama şimdi Doğu'da Güney Doğu'da yatırımlarımız devam ediyor. İhracat arttı. Büyüme başladı. Şimdi Türkiye dünyada büyüyen ülkeler arasında ilk 3'te ilk 5'te yerini alıyor.

"TÜRKİYE'DE RAFLAR BOŞ DEĞİL AMA AVRUPA'DA BOŞ"

Yılbaşı ile birlikte enflasyondaki iyileşme hızlanacak. Siyasette ekonomide kendi kararlarını kendi veren bir Türkiye var. Kaderimiz artık birilerinin elinde değil.

Ekonomi diyorlar. Ekonomide Avrupa'nın haline bakın. Türkiye'de raflar boş değil ama Avrupa'da boş.

"KOBANİ BİTTİ YA"

Kobani'de şunu yapamazsınız bunu yapamazsınız. Kobani bitti ya. Biz onları Suriye'de bitiyoruz. İdlib'de Kobani'de gereken tedbirleri alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız. Terörist dostlarınıza söylesin Türkiye artık onlar için bereketli bir yer değil. Türkiye'ye girdikleri an burada boğulacak.

"EMANETİ SAHİBİNE TESLİM EDECEĞİMİZE İNANIYORUM"

2023'ten itibaren bu programı adım adım hayata geçirmeye başlayacağız. Hayatının yarım asrını siyaset yoluyla millete hizmete adamış bir kardeşiniz var. Hedefim Türkiye Yüzyılı vizyonuyla gençlere hayallerini hayata geçirecekleri güçlü Türkiye bırakmaktır. Bunu da başararak milletimizin hayır duasını aldığımda, huzur-u kalple emaneti sahibine teslim edeceğimize inanıyorum.

İşverenlerimizden ülkemizin tarihi dönüm noktasında daha çok yatırım, üretim, istihdam, ihracat bekliyorum ve cari fazlayla da büyümemizi daha fazla artırmayı özellikle hedefliyoruz.

Asgari ücret gibi konularda işveren ve devlet olarak gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların refahını ne kadar iyi korursak ortak hedeflere ulaşabiliriz. Masada bu konularımız var, süratle bitireceğiz."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan