Deprem bölgesi Düzce'deki son durumu açıklayan AFAD'dan uyarı

AFAD tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesindeki son durum paylaşıldı. AFAD tarafından yapılan açıklamada hasar gören binalara girilmemesi için vatandaşlara uyarı yapıldı.

Deprem bölgesi Düzce'deki son durumu açıklayan AFAD'dan uyarı

Düzce bu sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. Depremin merkez üssü Gölyaka, Sarıdere olarak tespit edildi.

Depremde çok sayıda yurttaş yaralanırken bölgede yurttaşlar deprem sonrasında günü sokakta geçirmek zorunda kaldı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesindeki son durum paylaşıldı. AFAD tarafından yapılan açıklamada hasar gören binalara girilmemesi konusunda da uyarıda bulunuldu.

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle oldu:

Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4,3 olmak üzere, toplamda 138 artçı deprem meydana gelmiştir.

Sağlık Bakanlığından alınan bilgide an itibariyle Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Zonguldak’ta 10 kişi, Sakarya’da 26 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere toplam 80 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 23 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir.

Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kızılay, İlbank ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden toplamda 2 bin 234 personel ve 444 araç görevlendirilmiştir.

AFAD Lojistik deposundan 10 bin battaniye, 20 adet 112 metrekare genel maksat çadırı ve 489 adet 16 metrekare aile yaşam çadırı, 480 yatak, 480 yastık- çarşaf seti ve bin 200 ısıtıcı sevk edilmiştir.

Afet Zarar Tespit Grubu 20 personel ile bölgede çalışmalara başlamıştır. Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.

Kaynak: İHA

Etiketler
Son Depremler AFAD Düzce