Bombalanan Özgür Ülke Gazetesi önünde anma etkinliği düzenlendi

Özgür Ülke Gazetesinin 28 yıl önce bombalanmasının yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenledi.

Bombalanan Özgür Ülke Gazetesi önünde anma etkinliği düzenlendi

3 Aralık 1994’te Özgür Ülke Gazetesi’nin İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan merkez bürosu ve Ankara’daki bürolarının eş zamanlı bombalanmasının yıl dönümü nedeniyle Kadırga’da bulunan gazetenin eski binası önünde anma etkinliği düzenledi.

Patlamada yaşamını yitiren gazete çalışanı Ersin Yıldız’ın anıldığı anmaya kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, İnsan Hakları Derneği(İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası(Basın İş) Genel Başkanı Faruk Eren, Halkların Demokratik Partisi(HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Kemal Bülbül ile çok sayıda gazeteci katıldı.

"28 YIL ÖNCEKİ YERDEYİZ"

Anmada konuşan gazeteci Hüseyin Aykol, "Bir kez daha Ersin Yıldız’ımızın ve ondan önce, ondan sonra yitirdiklerimizin acısını yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Her yıl sayıyoruz; aklımızdan hiç çıkmasın diye sayıyoruz, herkesin aklına kazınsın diye: 25, 26, 27… Bugün 28’inci yıldayız. 28 yıl önce bugün, gazetemiz Özgür Ülke’nin üç ayrı binası, aynı anda, bizzat bu ülkenin başbakanı Tansu Çiller’in ‘bertaraf edilsin’ emriyle bombalandı” dedi.