Boğaziçi mezunları direnen öğretmenlerini yalnız bırakmadı

Boğaziçi mezunları, "kayyum" yönetiminin usulsüz ve hukuksuz uygulamalarına direnen hocalarını Öğretmenler Günü'nde de yalnız bırakmadı.

Boğaziçi mezunları direnen öğretmenlerini yalnız bırakmadı

Öğretmenler Günü'nde Boğaziçili akademisyenlerin nöbetine eşlik eden mezunlar, akademisyenlerin yaşanan tüm olumsuzluklara, haklarında açılan soruşturmalara, ders iptallerine, uzaklaştırmalara ve kampüs yasaklarına rağmen onurlu bir duruş sergilediğine dikkat çekti. Mezunlar, “Hocalarımızın her türlü baskı ve gözdağına karşı dimdik duruşu ve direnci hepimize örnek oluyor. Onlar sayesinde daha güzel günlere olan inancımızı kaybetmiyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

Akademisyenlerin 467'nci nöbetine ellerinde “Saygımızla, sevgimizle onurlu duruşunuzun yanındayız” yazan dövizlerle katılan Boğaziçi mezunları nöbet öncesi tüm akademisyenlere karanfil dağıttı. “Üniversitemizin saygınlığını kendilerine menfaat sağlamak, koltuk kapmak için kullananlar da bu akademik kıyıma bile isteye göz yumanlar da elbet bir gün hukuk önünde hesap verecek” diye konuşan mezunlar, “Türkiye'de özerk ve özgür üniversitelere kavuşuncaya kadar dayanışma içinde çoğalarak direnmeyi bir vatandaşlık görevi sayıyor, bizimle aynı ideali paylaşan herkesi gençlerimizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Boğaziçi mezunları direnen öğretmenlerini yalnız bırakmadı - Resim : 1

BOĞAZİÇİ DİRENİŞİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2 Ocak 2021'den bu yana "kayyum" olarak adlandırılan yönetime karşı tüm bileşenlerin dayanışmasıyla devam eden direniş 700 günü geride bıraktı. Bu süre boyunca üniversitenin seçilmiş dekanları, enstitü müdürleri, bölüm başkanları kayyum yönetimi tarafından asılsız iddialarla görevden alındı, emekli hocaların ders vermesi engellendi, bilim insanları muhalif oldukları için cezalandırıldı, araştırma merkezleri işlevsizleştirildi ve ilgili bölümlerin onayı olmadan birçok fakülte için “adrese teslim” kadro ilanları verildi. Şimdiye kadar 20'den fazla akademisyenin görevden alındığı üniversitede, yönetimin uygulamalarına karşı akademisyenler ve diğer bileşenler tarafından açılan çok sayıda dava bulunuyor.

Etiketler
Öğretmen Uygulama