Beştepe'deki Kritik NATO Zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Sekreter Rutte'yi Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile bir araya geldi. Beştepe'de 1.5 saat boyunca gerçekleşen görüşmeye basın mensupları alınmadı.

A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 1.5 saat süren kabul, basına kapalı gerçekleşti.

HAKAN FİDAN DA YER ALDI

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Beştepe'deki Kritik NATO Zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Sekreter Rutte'yi Kabul Etti - Resim : 1

BAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

'TÜRKİYE'NİN YAPTIKLARINDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENEBİLİRİZ'

NATO Genel Sekreteri, Ankara temasları kapsamında ASELSAN'ı da ziyaret etti ve burada açıklamalarda bulundu.

Rutte, savunma sanayisinde üretimin önemine işaret ederek "Çünkü daha iyisini ve daha fazlasını yapmalıyız. Bu konuda Türkiye’nin yaptıklarından çok şey öğrenebiliriz. Buna ihtiyaç var çünkü tehlikeli bir dünyada yaşıyoruz" dedi.

Savunma sanayisinde üretimi hızlandırmanın ve aynı zamanda yenilikçiliği de teşvik etmenin önemine işaret eden Rutte, "Bu, NATO için en önemli önceliklerden biridir. Ayrıca, temmuz ayında Ankara’da düzenlenecek NATO zirvesinin ana gündem maddelerinden biri olacaktır" diye konuştu.

Beştepe'deki Kritik NATO Zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Genel Sekreter Rutte'yi Kabul Etti - Resim : 2

Kaynak: AA-İHA

Etiketler
NATO Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan