Ankara'daki Baltalı Saldırıda Baba ve Oğlu Tutuklandı

Ankara Keçiören’de bir sürücünün bir başka araca baltayla saldırdığı olayda gözaltına alınan şüpheli baba ve oğlu, V.K. ile T.K., nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'Mala zarar verme' ve 'Tehdit' suçlarından tutuklandı.

A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Ankara’nın Keçiören ilçesinde trafikte bir sürücü, tartıştığı sürücünün aracına baltayla saldırmıştı. Korkunç görüntülerin ardından olaya karışan şahıslar baba ve oğlu V.K. ve T.K. 'Mala zarar verme' ve 'Tehdit' suçlarından tutuklandı.

Dehşet anları sosyal medyada gündem olan olaya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yapmıştı. Bakan Yerlikaya, “Gereken yapıldı” diyerek, saldırgana idari para cezası kesildiğini, sürücü belgesinin geçici olarak geri alındığını duyurmuştu.

Ankara'daki Baltalı Saldırıda Baba ve Oğlu Tutuklandı - Resim : 1

SÜRÜCÜ BELGESİ GERİ ALINDI

Bakan Yerlikaya'nın X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

1 Ağustos 2025 Cuma günü Ankara Keçiören’de bir sürücünün bir başka araca baltayla saldırdığı görüntüler sosyal medyada yer almıştır. Yapılan çalışmalarda, olaya karışan şahısların V.K. ve T.K. olduğu tespit edilmiştir. Şahıslar yakalanmış ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.

Baltayla saldıran sürücü V.K. hakkında:

  • 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun: Sürücü belgesini yanında bulundurmamak,
  • Trafik düzeni ve güvenliği ile ilgili yönetmelikte gösterilen diğer kurallara uymamak,
  • Zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde araç kullanmak,
  • Kamunun rahatını bozacak, kişileri korkutacak şekilde araç kullanmak maddelerinden idari para cezası uygulanmış ve psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulmak üzere sürücü belgesi geçici olarak geri alınmıştır.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Şahıslar, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla “Tehdit ve Mala Zarar Verme” suçlarından mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir. Trafik güvenliğini hiçe sayanları ve saygısızca araç kullananları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
Ankara