Bodrum'da göçmen teknesi battı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi

Bodrum açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı, 31 kişi kurtarıldı, 34 metre derinlikte bulunan teknede ölen göçmenler olduğu öğrenildi.

Bodrum'da göçmen teknesi battı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi açıklarında, bugün saat 07.00 sıralarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı.

ÖLÜ SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Bodrum'da batan fiber teknede, 4 kaçak göçmenin daha cansız bedenine ulaşıldı. Tekne faciasında ölenlerin sayısı, 12'e yükseldi. Yaşamını yitiren kaçak göçmenlerden 9'unun yetişkin, 3'ünün ise çocuk olduğu belirtildi. Bunlardan 8'inin erkek ve 1'inin kadın yetişkin olduğu, 2'sinin erkek çocuğu, 1'inin ise kız çocuğu olduğu kaydedildi. Suriye, Filistin ve Somali uyruklu kaçak göçmenlerin kimlik tespit çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

SAHİL GÜVENLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Sahil Güevinlik'ten yapılan ikinci açıklamada. Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne saat 06.51'deTurgutreis Mahallesi açıklarındaki Çatal Ada'nın güneyinde bir fiber teknenin battığı ihbarı yapıldığı belirtilip, "2 Sahil Güvenlik botu 06.59'da bölgeye ulaştı. Batan fiber tekneden denize atalyan kaçak göçmenlerden 31'i kurtarıldı. Kaçak gömenlerin ifadelerine göre teknedeki 7 ile 12 arasında kişinin kayıp olduğu öğrenildi. Bölgeye 1 dalış timi ve 1 sahil Güvenlik helikopkeri takviye olarak gönderildi. Şu an bölgede 3 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'nin arama kurtarma çalışmaları sürüyor" denildi.

Bodrum'da göçmen teknesi battı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi - Resim : 1

Etiketler
Bodrum