Şırnak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu

Şırnak'ın İdil ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda PKK'lı 8 terörist, etkisiz hale getirildi. Operasyonda 1 asker şehit oldu.

Şırnak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu

Şırnak'ın İdil ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda PKK'lı 8 terörist, etkisiz hale getirilirken operasyonda 1 asker şehit oldu.

​İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle oldu:

İç güvenlik operasyonları kapsamında; Şırnak-İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

5 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyon kapsamında 5 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında; Şırnak-İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe operasyonunda 5 terörist daha etkisiz hale getirilmiş olup, toplam 8 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Şırnak’ta büyük bir operasyon yapıyoruz. Evlatlarımız önemli bir başarının altına imza attılar. Sabahın erken saatlerinde 8 teröristi etkisiz hale getirildi.

Bir evladımız da ağır yaralandı ancak maalesef kurtarılamadı. 8 teröristin etkisiz hale getirilmesi önemli. Bir ayı aşkın süre içinde 100’ü aşkın teröristi ölü olarak ele geçirildi. Yılbaşından bu yana da 49 üst düzey terörist ele geçirildi” dedi.

Etiketler
Şırnak Operasyon PKK Şehit