EYT mağdurları Yenikapı'da buluştu!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yenikapı'da miting düzenlendi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar , Türkiye'nin çeşitli illerinden Yenikapı Miting Alanı'na saat 11.00'de gelmeye başladı. Miting alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, miting alanına gelenler polis kontrol noktalarından içeriye alındı.

Mitinge DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun yanı sıra çok sayıda CHP milletvekili de katıldı.

Prim gün sayısını doldurup, yaşı doldurmayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bugün İstanbul’da düzenlenecek miting için buluştu.

EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla yapılan merkezi miting Yenikapı’da düzenleniyor.

Bu çağrı üzerine Türkiye’nin dört bir yanından EYT’liler, Yenikapı miting alanında buluşmaya başladı.

Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Her seçim döneminde siyasetçiler vaatleri için, bizler de taleplerimiz için alandayız” ifadelerini kullandı.

Miting meydanında yaptığı konuşma ile Binali Yıldırım açıklaması yapan Boran Özüpak, “Yeterli değil, seçimlerde oyumuzu sorunu çözenlerden yana kullanacağız.” dedi.

Boran Özüpak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Aylık bağlanma oranlarının, bizlere hem yaş hem maaş mağduriyetini getirdiğini söylemek istiyoruz. Aylık bağlanma oranları da yine yaş mağduriyeti kadar bizim ve geleceğimiz olan çocuklarımızın, sosyal güvencesine güvenle bakamayacak bir yasanın getirdiği mağduriyetlerin mücadelesini veriyoruz.

Yaş ve maaş mağduriyeti yaşatan kanunların 1999 öncesi girişlerde taleplerimiz şartlarımız neyse bu şartlarda emekli olmak istiyoruz. Emekli olurken de insanca yaşam sürecek bir maaş istiyoruz"

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Emeklilik Miting Yenikapı Emeklilikte Yaşa Takılanlar