Şule Çet davası ertelendi

Şule Çet için adalet arayışı sürerken, davanın ikinci duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Şule Çet davası ertelendi

Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde 'düşerek' yaşamını yitiren Şule Çet’in davasında 2’nci duruşma bugün görüldü.

Dava öncesi sanık Çağatay Aksu'nun avukatı tarafından verilen dilekçede, "Şule Çet'in psikolojisinin babası para göndermedi diye bozulmuş olabileceğini" iddia edildi ve banka hesaplarının incelenmesi talep edildi.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, Şule’nin psikolojik durumuyla ilgili rapor alınmasına, olay yerine ilişkin görüntülerin dudak okumasında uzman bilirkişiye gönderilmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme 10 Temmuz 10.00 tarihine ertelendi.

DURUŞMADAN NOTLAR


Saat 10:00'da başlaması gereken duruşma, yoğunluk sebebiyle avukatların içeri alınamamasından dolayı 11:15 sıralarında Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım’ın savunması ile başladı.

Şule Çet davası ertelendi - Resim : 2

Yıldırım, duruşma salonuna kurulan projeksiyona yansıtılan fotoğraflar eşliğinde sanıkların yalan söylediğini belirterek şunları söyledi:

“Olay iddia edildiği gibi misafir odasında değil de makam odası diye nitelenen büyük salonda yaşandı. Misafir odasının o kadar toplu olma sebebi delillerin karartılması değil o odaya gidilmemiş olmasıdır. Olayın misafir odasında yaşandığını iddia ederek sanıklar birbirini korumaya çalışıyor. Salondaki camda Berk Akand’ın avuç içi izinin olması da bunu doğruluyor. Aynı zamanda Şule’nin düştüğü yer de dikkate alındığında salon camının altında olduğu görülüyor. Berk bu davanın en büyük sanığı olduğu kadar tanığıdır da… Berk bir önceki duruşmada Çağatay’ın bardakları yıkadığını itiraf etti. Şule’nin kanında bulunan ilaca evinde ve çantasında ulaşılamadı. Bu ilaç Şule’nin içeceğine mi karıştırıldı?

Sanık avukatları Şule’nin ekonomik gerekçe ile intihar ettiğini iddia ediyor. Hangimiz babamız para göndermiyor diye kendimizi bir plazanın 20. katından aşağı attık?

Baz istasyonu verilerine göre Berk iddia ettiği gibi uyumuyor. Hareket ettiği görülüyor.

Şule’nin kanında bulunan uyku getirici hapın kabı ne çantasında ne de evinde bulunamamıştır. Bence tartışılması gerekilen konu uyku getirici hapın nasıl kanında bulunduğu olmalıdır. 2016’daki rapordan Şule’nin psikolojik sorunu olduğu söyleniyor, annesi öldüğü için hatta babası para göndermediği için intihar etmiş olabileceği söyleniyor. Ama düzenli olarak hap kullanmıyor. Bunlar tamamen manipülasyon."

Berk Akand: Ben itirafçı falan olmadım

Bunun üzerine sanık Berk Akand, “Ben ayakta durmuyordum ve bu yüzden uyuyordum. Ben itirafçı falan da olmadım” dedi.

Sanık Çağatay Aksu’nun annesi tanık olarak dinlendi. Olayın ardından kendisine telefon edildiğini "Çağatay serbest bırakılacak" dendiğini söyleyen Aksu’nun annesi, “Dolandırıldım” dedi ve, “Gelen telefondan sonra avukatımı aradım ve o da dolandırıldığımı söyledi" diye konuştu.

"Odaya girdiğimde beli yarıya kadar sarkmıştı"

Mahkeme başkanının “Olay günü sizi Çağatay aradı mı?” sorusuna ise Aksu’nun annesi, “Gündüz beni aradığında bir iki saat işi olduğunu söyledi. En son gece ikiyi çeyrek geçe aradım. Ben ses tonundan alkol aldığını anladım. Sinirlendim Ramazan’da alkol içtiği için telefonu kapattım. ‘Biz anne Rıfkı’da oturduk, plazaya gittik. Anne odaya girdiğimde beli yarıya kadar sarkmıştı. ‘Ben gidiyorum’ dedi ve düştü’ dedi” yanıtını verdi.

“Kızına sahip çıksaydın”

Sanık avukatı Umur Yıldırım’a seslenerek, “Bizim mal varlığımızı bu kadar insana açıklar mısınız? Şu anda kirada oturuyorum, arabam yok. Bu zamana kadar siz sosyal medyada hep konuştunuz biz sustuk. Sadece Çağatay’ın yatak odasını araştırıyorlar başka bir şey yapmıyorlar oldu” dedi. Bu sözlerin ardından mahkeme salonunda tartışma yaşandı.

Sanık sıralarından Çağatay Aksu, Şule Çet’in babasına “Kızına sahip çıksaydın” dedi. Aksu’nun bu sözü üzerine mağdur avukatları ile sanıklar arasında tartışma yaşandı.

Şule'nin arkadaşı: Bana Çağatay'ın kendisini rahatsız ettiğini söylemişti

Şule Çet’i 2009’dan bu yana tanıdığını belirten Çet’in eski erkek arkadaşı mahkemede ifade verdi. Çet ile daha önce psikiyatriye gittiklerini söyleyen Çet’in eski erkek arkadaşı, “Doktor herkese söyleyeceği şeyleri söyledi ve bir şeyimizin olmadığını söyledi” dedi.Ardından tanık olarak Şule’nin arkadaşı Gözde Yalçın dinlenmeye başladı.

“Şule’nin intihar etme ihtimaline inanmıyorum" diyen Yalçın, "Olaydan iki hafta önce beni arayarak işten çıkarıldığını ve parasını alamadığını belirtti. Şule bana Çağatay’ın kendisini rahatsız ettiğini söylemişti.”

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ı 13 yıldır tanıdığını söyleyen ve olay gecesi sanık Akand’ın, “Viski alacağım dükkanı açar mısın?” diye kendini aradığını söyleyen market sahibi tanık, “Berk dükkana geldi serbest bırakılınca. ‘Başımızdan böyle böyle olay geçti kız kendini attı. Ben odadaydım görmedim’ dedi. Sonrasında olay sosyal medyada duyuldu. Çağatay ile dört beş yıldır konuşmuyordum. Bana borcu vardı ödemiyordu” ifadelerini kullandı.

Berk Akant: Bir saat önce görüntülerimi facebookta paylaşmışım, hangi manyak yapar bunu!

Duruşmada söz alan sanık Berk Akant, “Tecavüz edip, öldürdüğümü iddia ettikleri kızla bir saat önce görüntülerimi facebookta paylaşmışım. Allah aşkına hakim bey hangi manyak yapar bunu?” diye sitem ederken salondan, "Sizin gibi manyaklar yapar" sesleri geldi.

Çet ailesinin avukatları savunmalarını yaptı. Avukat Onur Tatar şunlar söylendi:

“Dosyaya sunulan Mersin Üniversitesi Raporu’nu hazırlayan kişileri gelecek celse dinleteceğiz.
Meslektaşlarım ise mahkemeye sundukları rapor ile tartışmaya neden olan Mehmet Nuri Aydın’ı buraya getirebilirler mi? Daha önce meslekten çıkarılan adlı tıp uzmanı Aydın, geç saatte içkili ortamda olanların kişinin rızasında olduğunu belirtiyor. Bu anlayışla biraz önce Çağatay’ın ağzından 'Kızına sahip çıksaydın' ifadesi çıktı."

Bu sırada salondan alkış sesleri yükseldi. Sanık avukatı “Burası kadın programı değil” dedi. Sanık avukatının sözlerine itiraz edildi.

"Tokalaştık diyorlar… Anal bölgedeki ısırık ve tükürük ne? Tecavüz ettiniz"

Tatar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tokalaştık diyorlar… Anal bölgedeki ısırık ve tükürük ne? Tecavüz ettiniz. Maktulün kanunda tespit edilen ilaç direncini kırmış. Yani her şey planlanmış.”

Etiketler
Şule Çet Ankara Mahkeme