Rektör, zamlara isyan eden öğrencilerin üzerine yürüdü

Kıbrıs genelinde üniversitelere yüzde 20 ile yüzde 30 arası zam yapıldığı, üniversite öğrencilerinin ise bu duruma karşı eylem yaptığı öğrenildi.

Kıbrıs genelinde üniversitelere yüzde 20 ile yüzde 30 arası zam yapıldığı, üniversite öğrencilerinin ise bu duruma karşı eylem yaptığı öğrenildi.

İleri Haber'e konuşan öğrenciler, 2019-2020 döneminde üniversiteye başlayacak öğrenciler için yüzde 30, mevcut öğrenciler için ise ücretlerde yüzde 20 zam yapılacağını belirtti. Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ise söz konusu zamlar üzerine rektörlük binasın önünde toplanarak eylem yaptı.

OKULU BIRAKMA KARARI ALDILAR

Öğrenciler, okul ücretlerinin çok pahalı olduğunu belirterek, müşteri değil öğrenci olduklarını ve senatoyu protesto etmek için toplandıklarını, yapılan zammın hem öğrencilere hem de ailelerin yük olacağını söyledi. Çoğu öğrenci okulu bırakma kararı almak zorunda bırakılırken öğrenciler bu mağduriyetin giderilmesini etti.

'MEVCUT ÜCRETİ ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKERKEN BİR DE BU ÇIKTI'

Öğrenciler "Bununla ilgili olarak bugün rektörlük önünde protesto gerçekleştirildi. Ama herhangi bir netice alınamadı. Zam gerekçesi olarak enflasyon ve Türkiye Cumhuriyeti'nin buraya yardım yapmaması, ödenek göndermemesi ileri sürüldü" diye belirtirken, "Kıbrıs vatandaşı olan öğrenciler bizin ödediğimiz ücretin yarısını ödemekte. Biz zaten mevcut ücreti ödemekte zorluk çekerken bir de bu çıktı. Bu olaydan dolayı ben de dahil okulu bırakmayı düşünen arkadaşlarım var" şeklinde konuştular.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'ın ise öğrencileri "Kimliklerinizi verin" diyerek tehdit ettiği ve öğrencilerin üzerine yürüdüğü görüldü.

Etiketler
Kıbrıs Öğrenci Üniversite