Ünlü modelin kardeşi cezaevinde intihar etti

Model olan ağabeyi Halit Arslan’ın katilini öldürüp cezaevine giren Mehmet Ali Arslan cezaevinde intihar etti.

Ünlü modelin kardeşi cezaevinde intihar etti

Oyuncu model Halit Arslan (24), 24 Nisan 2013 günü Beylikdüzü'nde oturduğu sitenin otoparkında kız arkadaşına baktığı gerekçesiyle aynı sitede yaşayan Emre Solan'la tartışma yaşadı. Taraflar akşam tekrar buluştuğunda kavga çıktı.

Olayda bıçakla yaralanan Halit Arslan hayatını kaybetti. Tutuklanan Emre Solan yargılandığı Bakırköy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılı Temmuz ayında “haksız tahrik altında yaralama sonucu meydana gelen ölüme sebebiyet verme” suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldı. Mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Halit Arslan'ın kardeşi Mehmet Ali Arslan 29 Ekim 2018 akşamı Şirinevler E-5 yanyol üzerinde arabasında bekleyen Emre Solan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Gözaltına alınan Arslan Bakırköy Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede Esenyurt'ta emlakçılık işi yaptığını ve bölgede gasp olayı sık yaşandığı için arabasında ruhsatsız bir tüfek taşıdığını belirtti. Arslan “Ancak abimi öldüren bu şahsın cezaevinde olmayıp dışarıda olduğunu görünce, çok sinirlendim. kullandığım sinir ilaçlarının da etkisiyle sürücü koltuğunda oturan Emre Solan'ın yanına gittim ve açık olan camdan kendisine bir el ateş ettim. Öldürme amacıyla ateş etmedim, omuzuna doğru yaralamak maksadıyla ateş ettim. Benim şahsı öldürmem de asla kan gütme gibi bir husus söz konusu değildir. Bir anlık sinirle bahse konu eylemi gerçekleştirdim”

Mehmet Ali Arslan, hapis yattığı Silivri 6 no'lu cezaevinde ağabeyinin öldürüldüğü 24 Nisan gecesi kendisini kemerle pencere demirine asarak intihar etti. Arslan'ın 24 Nisan günü kendi ve ailesinin rızasıyla kaldığı 7 no'lu cezaevinden 6 no'lu cezaevine sevkinin yapıldığı öğrenildi.

Diğer yandan Arslan'ın cenazesinin memleketi Hatay'da toprağa verileceği de öğrenildi.

Etiketler
Cezaevi