Buz Lazer Epilasyon ile Farklı Hissedin

İstenmeyen tüyler için günümüze kadar kullanılan yöntemlerden bazılarını sakız, cımbız, jilet veya ağda olarak sıralayabiliriz.

Buz Lazer Epilasyon ile Farklı Hissedin

İstenmeyen tüyler için günümüze kadar kullanılan yöntemlerden bazılarını sakız, cımbız, jilet veya ağda olarak sıralayabiliriz. İnsanların istenmeyen tüyleri için evinde geliştirdikleri veyahut fabrikalarda üretilerek geliştirilmiş bu gibi yöntemlerde yaşamış olduğu sıkıntılar ile birlikte çektiği acılar göz önüne alındığında farklı bir çözüm aranmaya başlanmış ve teknolojiyle birlikte geliştirilen lazer epilasyonun hakkında 1998 yılında Massaschusetts Genaral Hospital kliniğinde bir grup doktor tarafından ilk makale yayınlanmıştır. 1998 yılından yaklaşık olarak 20 yıl kadar önce ise lazer epilasyon alanında ilk deneyler yapılmaya başlanılmıştır. Yaklaşık 25 yıldır devam eden lazer epilasyon 2014 yılında geliştirilerek buz lazer yöntemi FDA tarafından onaylanmıştır.

Buz lazer Epilasyon ile Lazer Epilasyon Farkları

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden acısız ve daha pratik bir şekilde kurtulmayı sağlayan bir operasyondur. Lazer epilasyon yönteminde lazer ışınları saniyenin onda biri gibi bir sürede insan vücudunda hedef bölge olarak seçilmiş deri yüzeyine yapılır. Lazer ışınları bilinen normal ışınlar ve ışıklardan daha farklı bir ışın türüdür. Lazer ışınları demet halinde ve milisaniyede hedef bölgeye yoğunlaşır. Yoğunlaşılan bu bölgede melanin pigmentleri tarafından emilerek tutulan lazer ışınları, kıl kökünü etkileyerek bu bölgede ki kılların uzamasını engeller.

Lazer epilasyon kılın büyüme evresinden biri olan anajen evresini etkilemesinden ötürü bu gibi operasyonlar genellikle tek seanstan oluşmazlar. Lazer epilasyonlar 4 ila 6 seansttan oluşan ve 6-8 ay da bir tekrarlanan bir yöntemdir. Bu süreç sonunda istediğiniz sonucu elde ederek daha parlak ve daha kusursuz bir cilt yapısına sahip olabilirsiniz.

Lazer epilasyonun her yönteminde operasyon sırasında yanma hissi oluşur. Teknolojinin son haliyle birlikte gelişen Buz Lazer™ hissedilen bu yanma sorununa da çözüm olarak üretilen bir operasyon yöntemidir. Buz lazer epilasyon 810 nanometre dalga boyunda diode lazer teknolojisi ile çalışır. 2009 yılında Alma LASERS tarafından geliştirilen lazer epilasyon ütüleme yöntemi sayesinde acısız bir yöntem haline getirilmiştir.

Buz lazer Epilasyon Çığır Açtı

Lazer epilasyon ve epilasyon yöntemlerinde gelişen en son teknoloji buz lazer epilasyon yöntemidir. Son teknoloji olan buz lazer, en acısız ve en kaliteli ayrıca bir de diğer epilasyonlara oranla daha hızlı bir epilasyon türüdür. 2014 yılının son aylarına doğru Alma LASERS tarafından üretilen ve lazer epilasyona farklı bir boyut katan buz lazer, Soprano Ice lazer cihazları ile daha acısız ve yanma hissini ortadan kaldıran bir teknolojiye sahiptir. Soprano Ice olarak adlandırılan bu cihaz, ismini başlığında bulunan buz tedavisi ile birlikte kazanmıştır. Tedavi süresince hedef bölgeye buz tedavisi uygulanarak acıyı ve ağrıyı ortadan kaldırmakta ayrıca daha konforlu bir epilasyon operasyonu sunmaktadır.

Lazer epilasyonun seans süresi hedef bölgenin genişliğine bağlı iken buz lazer epilasyon bu süreyi lazer epilasyona göre yarı yarıya indirgemektedir. Buz lazer Soprano Ice epilasyonunda kullanılan başlıklar 2x1cm olup gönderdiği ışın dalgaları her atışta çok daha büyük bir alana nüfuz eder ve burada ki kıl köklerini uygulamış olduğu buz yöntemi ile birlikte acısız şekilde etkiler. Lazer epilasyonda tüm vücut seansı saatler sürerken buz lazer epilasyonun da bu süre sadece 30 dakikadan ibarettir. Ayrıca Lazer epilasyonda kıl ve cilt yapısı bir de kıl rengine göre ayrı ayrı epilasyon cihazları kullanılsa da buz lazer her türlü cilde ve kıl yapısına aynı tedaviyi uygulamaktadır.

Buz Lazer Epilasyon ile Farklı Hissedin - Resim : 1

Buz lazer Epilasyon Nerelere Uygulanır?

Buz lazer epilasyon dilediğiniz bütün bölgelerinize uygulanabilecek bir yöntemdir. Gelişmiş teknolojisi sayesinde kulak içi veya burun içine kadar uygulanabilen bu yöntem ayrıca sadece yaz aylarında değil yılın her mevsiminde de uygulabilir.

Buz lazer Epilasyon Kaç Seans?

Geliştirilmiş son teknoloji ile üretilen Buz lazer yöntemi etkilerini ilk 2 seanstan itibaren gösterse de tam anlamıyla etkisini göstermesi için 6 ila 8 seansta sonuç verir.

Buz lazer Epilasyon Zararlı mıdır?

Buz lazer, epilasyonda geliştirilmiş son teknolojidir. Alma LASERS tarafından geliştirilen bu yöntem klinik çalışmalarıyla birlikte FDA onaylı bir yöntemdir. Cildiniz çok hassas da olsa hiç bir zararı veya yan etkisi yoktur.

Buz lazer Epilasyon Çeşitleri

Alma LASERS tarafından üretilen ve epilasyon yöntemlerinin son teknolojisi olan buz lazer; 2 farklı çeşite ayrılmıştır. Bunları şu şekilde söylemek mümkündür;

• Soprano Ice
• Soprano Platinum

Ayrıca Soprano Ice ve Soprano Platinum buz lazer epilasyon yöntemleri yılın her mevsiminde uygulanabilecek bir yöntemdir.

Soprano Platinum Yöntemi

Alma LASERS tarafından üretilen buz lazer epilasyonun 2. çeşidi olan Soprano Platinum; geliştirilmiş buz lazer cihazı sayesinde tek başlıkta 3 farklı lazer dalga boyunu gönderdiği hedef bölgede aynı anda ayrı doku derinliklerine sahip olan kıl folikülü içerisinde ki anatomik yapılarını hedefler. Ayrıca 3 farklı dalga boyutunun emilim ve penetrasyon seviyelerini birleştirerek daha etkili bir tedavi sunar. Kıl ve cilt yapısının farklılık gösterdiği bölgeye göre yani bikini, koltuk altı bölgeleri yada bıyık, kaş, kulak içi burun içi gibi bölgelerin melanin emilimi gerçekleştirir.

Soprano Ice Yöntemi

Soprano Ice yönteminde geliştirilen son teknoloji sayesinde yenilenen başlığı ile 2 kat daha hızlı ve cilt rengi ayırmaksızın çok ince tüylerde bile en etkili bir o kadar da mükemmel sonuçlar elde etmek mümkündür. Soprano Ice yöntemi geliştirilmiş soğutucu mekanizması sayesinde cildinizi -3 dereceye kadar soğutur vebu özelliği sayesinde iseDiode Lazer cihazları arasında acı hissiyatını ortadan kaldırarak gözle görülür bir fark yaratır. Ayrıca Soprano Ice yöntemi, Diode Lazer epilasyon yöntemine açık ara fark artmasında ki bir diğer özelliği ise her ten rengi ve tüm kıl yapısına uygulanabiliyor oluşudur.

Soprano Ice cihaz başlığı derinizin üzerinde ütüleme yöntemi ile haraket ettirilir. Epilasyona başlanmadan önce cildinize soğutucu jel sürülür ve bu jel ile birlikte acı veya yanma hissi ortadan kaldırılır. Soprano Ice cihaz başlığı cildinize masaj yöntemi ile yapılarak vücudunuzu aynı zamanda rahatlatır. Ayrıca Buz lazer Soprano Ice yazın uygulanabildiği kadar kışında uygulabilir bir yöntemdir.

Detaylı Bilgi İçin https://www.buzlazer.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

SPONSORLU İÇERİK