Mülkiyeliler Birliği’nin İnek Koşusu’na Ülkü Ocakları engeli

ODTÜ yönetimi aynı yerde aynı saatte Ülkü Ocakları Koşusu'na da izin verdi: Mülkiyeliler Birliği 'İnek Koşusu'nu iptal etti.

Mülkiyeliler Birliği’nin İnek Koşusu’na Ülkü Ocakları engeli

Mülkiyeliler Birliği’nin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) ait Eymir Gölü’nde 28 Nisan 2019 Pazar günü yapmayı planladığı “İnek Koşusu”, ODTÜ yönetiminin aynı yer ve saatte Ülkü Ocakları’nın koşusuna izin vermesi nedeniyle iptal edildi.


Mülkiyeliler Birliği, ODTÜ yönetimi ve Türkiye Atletizm Federasyonu ile görüşmelerini tamamladığı “İnek Koşusu”nu iptal etmesinin gerekçesini, “ODTÜ yönetiminin ilk başvuru tarafımızdan yapılmış olmasına rağmen, ‘İnek Koşusu’ ile aynı tarihte ve aynı saatte Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından organize edilen bir koşuya onay vermesidir” sözleriyle açıkladı.

Mülkiyeliler Birliği, etkinliği iptal kararını şu açıklamayla duyurdu:

“Değerli üyelerimiz ve kıymetli Mülkiye dostları,

Bildiğiniz üzere 28 Nisan 2019 tarihinde Eymir Gölü’nde gelirini burs fonuna aktaracağımız “İnek Koşusu” ile eğlenceli ve dayanışmayı öne çıkaran bir etkinlik düşlemiştik.

ODTÜ yönetimi ve Türkiye Atletizm Federasyonu nezdinde tüm resmi başvurularını yaptığımız, onaylarını aldığımız, sponsorluk görüşmelerini tamamladığımız etkinliğimizi ne yazık ki iptal etmek zorunda kaldık.

Bu kararı almamızın nedeni, ODTÜ yönetiminin ilk başvuru tarafımızdan yapılmış olmasına rağmen, “İnek Koşusu” ile aynı tarihte ve aynı saatte Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından organize edilen bir koşuya onay vermesidir.

Bu kapsamda ODTÜ yönetimi nezdinde çok sayıda görüşmede bulunarak, etkinliğimizi gerçekleştirebilmenin imkanlarını yaratmaya çalıştık. Ancak kaygılarımızı gidermeye dönük girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır.

Mülkiyeliler Birliği olarak, koşumuza başvuru yapan herkese teşekkür ederiz. Yapılan ödemeler en kısa süre içerisinde iade edilecektir. Eğlenmeyi ve dayanışmayı ön plana çıkaran benzer etkinliklerde buluşmak dileğiyle.”

Etiketler
ODTÜ Ülkü Ocakları