Adli Tıp'tan tartışmalı 'Rabia Naz' raporu

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'la ilgili raporunu savcılığa iletti.

Adli Tıp'tan tartışmalı 'Rabia Naz' raporu

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'la ilgili raporunu savcılığa iletti.

BBC'nin haberine göre, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, "çocuğun ölümünün genel beden travmasına bağlı omur, pelvis ve ekstremite kemik kırıkları ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu" kaydedildi. Oy birliği ile hazırlanan raporda Rabia Naz'ın "ölümünün trafik kazasına bağlı olamdığı" belirtildi.

Adli Tıp'tan tartışmalı 'Rabia Naz' raporu - Resim : 1

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ise 11 yaşındaki kızının intihar etmiş olamayacağını, kıznın araba çarpması sonucu hayatını kaybettiğini söylüyor.

'MESLEK HAYATIMDA BU KADAR HIZLI ÇIKAN RAPOR GÖRMEDİM'

Raporu değerlendiren Vatan ailesinin avukatı Emel Bodur Kılıç, "Rapordaki, ölümün yüksekten düşmeye bağlı olabileceği yönündeki kabulü asla kabul etmiyorum" dedi.

Kılıç, ölümün bir cinayet olduğunu ve cinayetin örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi: "Meslek hayatımda bu kadar hızlı bir şekilde, posta süresi de dahil, Adli Tıp Kurumu'ndan dosyanın gönderildiğini görmedim. Basit bir imza incelemesi için bile insanlar, mahkemeler 1 sene-1,5 sene beklerken, Rabia Naz Vatan'ın dosyasının bu denli hızlı bir şekilde, özellikle gönderilmesi 6 ay sürmüşken, 20 günde dosyanın geri gönderilmesini şaşkınlıkla karşıladım."

Vatan ailesinin avukatlarının talebiyle Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'ndan daha önce alınan mütalaada, "ölümün araba çarpması nedeniyle meydana gelmiş olabileceği" belirtiliyordu.

Raporun bulguları değerlendirirken olay yeri inceleme raporunu da dikkate almasını eleştiren Kılıç, "Bu dosyada en sıkıntılı yer olay yeri inceleme raporuydu ve olay yeri inceleme ekipleriydi. Olay yeri inceleme polisleri hakkında soruşturma başlatıldığını tüm kamuoyu bilmekte" dedi.

Olay yeri inceleme raporunda, "Olayın intihar mı yoksa kaza mı olduğu belirlenemedi" deniyordu. Bu raporda ayrıca, Rabia Naz'ın çantasında bulunan bir kitapta intihar ile ilgili bölümlerin "ataşla tutturduğu" kaydediliyordu. Baba Şaban Vatan ise, "Kızım ataş kullanmaz. Kitap ayracı kullanır" demişti.

KILIÇ: DOSYANIN YÜKSEK SAĞLIK ŞURASI'NA GÖNDERİLMESİNİ İSTEYECEĞİZ

"Olayın cinayet olduğunu ve üstünün kapatılmaya çalışıldığını" öne süren Kılıç, "Bundan sonraki süreçte Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında dosya ile ilgili özel mütalaalar alacağız ve dosyanın tıbbi açıdan değerlendirilmesi için dosyanın Yüksek Sağlık Şurası'na gönderilmesini talep edeceğiz" diye konuştu.

Kılıç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) incelemesine başladığını, ancak yeniden dinlenmesi kararı verilen 60 tanığın dinlenmesine henüz başlanmadığını kaydetti.

'RAPORUN ÖNERGE İLE AYNI GÜNDE ÇIKMASI TESDÜF MÜ?'

Baba Şaban Vatan'ın olayın üstünü örtbas etmeye çalışmakla suçladığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Rabia Naz'a ne olduğunun ortaya çıkması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge verdiklerini açıklamıştı.

Vatan ailesinin avukatı Kılıç ise "Önergenin Adli Tıp Kurumu raporunun geldiği gün verilmesi bir tesadüf mü? diye sordu.

Etiketler
Rabia Naz Vatan Giresun Hastane Savcı