Öğrencilere zorunlu Ankapark gezisi

MEB işi gücü bıraktı, Ankapark'a öğrenci taşımaya başladı. Eğitimciler ve mimarlar odası uygulamaya tepkili.

Öğrencilere zorunlu Ankapark gezisi

Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazı ile Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve yerel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Ankapark’a, gezi düzenlemeye başladı. Güvenliği tartışılan Ankapark’a gezi düzenlenmesi tepkilere neden oldu.

Ortak açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Eğitim Sen “Öğrencilerimizin siyasi amaçlarla, siyasi propagandalarına malzeme konusu yapılması bir suçtur” ifadelerine yer verdi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre açıklamada ayrıca Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği ‘Ankapark Gezisi’ başlıklı resmi yazıyı kamuoyuyla paylaşan iki kurumun ortak açıklamasında, “Eğitim öğretim saatleri içinde yada dışında öğrencilerin ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlerinin talimatı ile Ankapark’a taşınması yasaya açıkça aykırı olup, idareciler görevini kötüye kullanmıştır.” görüşüne yer verildi.

İki kurumun açıklamasında, “Öğrencilerimizin siyasi amaçlarla, siyasi propagandalarına malzeme konusu yapılması bir suçtur. Aynı zamanda anayasanın hükümleri uyarınca seçim kanunun 63. Maddesi gereğince memur ve kamu görevlilerinin araç ve gereç imkânlarını belli bir siyasi partinin hizmetine sunmaları da suçtur. Ankapark’a gezi, eğlence adı altında yerel seçimlere yönelik siyasi propaganda yapılması, öğrencilerin siyasi etkinliklere alet edilmesi, AKP politikalarına dolgu malzemesi yapılması kabul edilemez. Yaşları 18 olan çoğu lise öğrencilerinin iktidar partisine oy vereceklerinin düşüncesi ile yapılan bu tutum ilgili eğitimcilerin eğitimci olma kimliği ile bağdaşmamaktadır.” denildi.

Öğrencilere zorunlu Ankapark gezisi - Resim : 1AÇILIŞTAN SONRA ROLLER COASTER DURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 20 Mart’ta açılan Ankapark’taki roller coaster adlı oyuncak açılışından kısa bir süre sonra bozulmuş ve oyuncağı kullananlar yerden metrelerce yüksekten yürüyerek tahliye edilmişti. Ankapark’ın yönetimi ise trenin arızalanmadığını, oyuncağı kullananlardan birisinin çantasının raylara düşmesi sonucu güvenlik nedeniyle durduğu açıklamıştı.

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB Öğrenci Uygulama