Satranç şampiyonu Mete Kul'dan 2 gündür haber alınamıyor

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul, botun alabora olması sonucu kayboldu.

Satranç şampiyonu Mete Kul'dan 2 gündür haber alınamıyor

Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a botla geçmeye çalışırken botun alabolara olması sonucunda kayboldu. Kul'dan 24 Mart’tan bu yana haber alınamıyor.

Türkiye’de Liseli Dev Genç’in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay cezaevinde kalan ve 5 ay önce tahliye olan Kul’un, hakkındaki yurtdışı yasağı sebebiyle Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalıştığı öğrenildi.

Kul'un annesi Ünzüle Araz'ın da politik nedenlerden dolayı Yunanistan'da olduğu öğrenildi. Anne Araz arama faaliyetlerinin başlaması için Türkiye’den jandarma ve AFAD’la da iletişime geçti.

Araz, oğlunun üniversite öğrencisiyken cezaevine alındığını ve tahliye olduktan sonra da okula girişinin engellendiğini söyledi. Anne Araz, oğlunun yurtdışı çıkış yasağı olduğu için bu yolu tercih ettiğini söyledi.

Türkiye tarafında AFAD tarafından arama çalışmalarının başladığı öğrenilirken Yunanistan tarafında arama konusunda henüz bir gelişme yok.

Kul, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası'nın da şampiyonu olmuştu.

Etiketler
Öğrenci Türkiye Üniversite Yunanistan