Rabia Naz'ın annesi: Kökten susturacaklar!

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ın dün gözaltına alındı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı da emniyet müdürünü aradığını ve baba Vatan’ın gözaltına alındığını teyit ettiğini aktardı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ise herhangi bir gözaltı işlemi olmadığı belirterek Vatan’ın psikiyatrik sorunlar yaşadığını ve ailesini tehdit ettiği yönünde hakkında müracaatlar olduğunu ifade etti.

Açıklamada “Vatan psikolojik durumu ve cezai ehliyetle ilgili olarak Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne sevk edilmiştir” denildi. Atika Vatan ise adliyenin içine sokulmadıklarını söyleyerek amaçlarının eşini akıl hastanesine yatırmak olduğunu iddia etti. Baba Şaban Vatan aylardır, kızının ölümünde siyasilerin parmağı olduğunu ve cinayetin aydınlatılmadığını söylüyordu. Vatan’ın eşi Atika Vatan, dün sabah eşinin ifadeye çağrıldığını söyledi.

Anne Atika Vatan, “Telefonuna el konulmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Eşimin ağabeyi ‘akli dengesi yerinde değildir’ diyerek şikâyet etmiş. Eşim telefon ile konuşurken sesini duydum. Kent hastanesinden 10 günlük yatış raporu ayarlanmış. ‘Ben ne zaman hastanede yattım?’ diye bağırıyordu. Bu adam delidir diyerek kamuoyuna reklam yapmak istiyorlar. Kökten susturacaklar. Nerede tutulduğunu da bilmiyoruz” diye konuştu.

Etiketler
Rabia Naz Vatan Giresun Gözaltı Hastane