Ankara'da tren raydan çıktı: 2 makinist gözaltında

Ankara'nın Sincan ilçesinde akaryakıt yüklü trenin lokomotifi ve 4 vagonu raydan çıktı. Kaza sırasında patlama yaşanmaması faciayı önledi.

Ankara'da tren raydan çıktı: 2 makinist gözaltında

2 makinist gözaltına alınırken, kaza nedeniyle 3 rayın bulunduğu hat, yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatıldı.

Kaza, saat 01.30 sıralarında Akşemsettin Mahallesi Çağlayan Alt Geçidi'nin üzerinde meydana geldi. Kocaeli'nin Derince ilçesinden Ankara'ya akaryakıt taşıyan 9 vagonlu yük treni, geçidin üzerinde ilerlediği sırada kontrolden çıktı. Trenin çekici lokomotifi ile yakıt dolu 4 vagon, henüz belirlenmeyen bir nedenle raydan çıkarak toprağa oturdu. Kazada ölen ve yaralanan olmadı. Kaza sırasında patlama meydana gelmemesi de faciayı önledi.

TREN SEFERLERİ DİĞER 2 HATTAN SAĞLANDI

Kaza yerine sevk edilen AFAD, itfaiye ve polis ekipleri inceleme yaptı. Kaza nedeniyle hattaki tren seferleri durduruldu. Rayların üzerindeki vagonların güvenli bir şekilde hattan çekilmesi ardından 03.30 sıralarında diğer 2 hatta tren seferleri başladı. Yüksek Hızlı Tren ve Başkentray banliyö seferleri, bu 2 hat üzerinde seferlerini sürdürdü.

ÖNCE YAKIT TAHLİYE EDİLECEK

Çevresinde geniş güvenlik önlemi alınan raydan çıkan lokomotif ve yakıt dolu 4 vagonun tahliye edilip, kaldırılması için sabah saatlerinen itibaren çalışma başlatıldı. Vagonlardaki yakıtın boşaltılması için yol kenarına çok sayıda yakıt tankeri getirildi. Ancak yol ile raylar arasında bulunan duvar, tahliye işlemini zorlaştırdı. Duvarın delineceği ve buradan tahliye hortumu geçirildikten sonra vagonların boşaltılacağı belirtildi. Tahliye işleminin ardından ise lokomotif ve vagonların raylara oturtulup çekilmesi planlanıyor.

2 MAKİNİST GÖZALTINDA

Öte yandan olayla ilgili 2 makinist gözlatına alındı. İsimleri açıklanmayan makinistler, ifadelerinin alınması için Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

TCDD’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD), Ankara’nın Sincan ilçesinde akaryakıt yüklü trenin raydan çıkmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İzmit-Ankara arasında konvansiyonel demiryolu hattında işlemekte olan 13112 sefer sayılı yük treninin, saat 00.53’te Sincan doğu çıkış makasından geçişi sırasında raydan çıktığı belirtildi.

Kazayla ilgili teknik incelemelerin devam ettiği ve idari tahkikat başlatıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“Konvansiyonel demiryolu hattının yeniden tren işletmeciliğine açılması için çalışmalar devam etmektedir. Olay nedeniyle İzmir-Ankara arasında işlemekte 32005 sefer sayılı İzmir Mavi Treni yolcularının, Eskişehir-Ankara arasındaki seyahatleri YHT ile sağlanmıştır. Ankara-Polatlı-Ankara arasındaki bölgesel trenlerin seferleri iptal edilmiştir. Yüksek hızlı trenlerimiz ve Başkentray trenlerimiz normal seferlerine devam etmektedir.”

Etiketler
Ankara Akaryakıt Gözaltı Patlama