Yogayı yasaklayan MEB, Hizbullah'a yakın derneğe okulları açtı!

Okullarda yapılan ücretsiz yoga etkinliğini İslamcıların tepkisi üzerine kaldıran MEB, Peygamber Sevdalıları Vakfı’na okulların kapısını açtı.

Yogayı yasaklayan MEB, Hizbullah'a yakın derneğe okulları açtı!

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin konsantrasyonu ile sosyalliğini artırmak amacıyla okullarda ücretsiz yapılan yoga etkinliğini İslamcı gruplardan gelen, “Putperest ibadeti” tepkisi üzerine iptal eden MEB’in, Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın okullarda bilgi yarışması düzenlemesine onay verdiği ortaya çıktı. Diyarbakır merkezli vakfın Türkiye genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde 17 Şubat’ta düzenlediği Umre ödüllü bilgi yarışmasının amacı, “Öğrencilere, Peygamber Efendimizin hayatını öğretmek” olarak açıklandı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın okullarda düzenlediği, “Siyer (Peygamberlerin, din büyüklerinin ve halifelerin hayat hikayesi) Sınavı” dört farklı kategoride gerçekleşti. Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerinin katıldığı birinci kategori için, “En Güzel Örnek Hazreti Muhammed” adlı kitabı kaynak kitap olarak belirlendi. Lise öğrencilerinin katıldığı sınavın kaynak kitabı ise İdris Şimşek’in, “Hazreti Muhammed’i Tanımak” isimli kitabı oldu.

OKULLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Vakfa İstanbul’daki okullarda düzenlenen yarışma için verilen izin belgesinde İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy’un imzası yer aldı. İlçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen izin belgesinde, “İlçenizde bulunan okul müdürlüklerine bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim” denildi. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün ise tüm il milli eğitim müdürlüklerini Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın sınavına ilişkin bilgilendirdiği öğrenildi.

HAREM SELAMLIK AYRIM

Sınav, vakfın belirlediği okullarda kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflara alınarak düzenlendi. Vakfın internet sitesindeki duyuruda kız ve erkek öğrenci ayrımının, “Erkek ve bayan” şeklinde yapılması dikkati çekti. Yarım altın ve Umre ödülünün verildiği yarışmanın farklı kategorilerde dereceye giren öğrencilere vereceği diğer bazı ödüller, “180 eşarp, 20 tablet, 23 powerbank, 100 sırt çantası, altı dizüstü bilgisayar” şeklinde sıralandı.

‘SEFİL VE BEYİNSİZ İNSAN KILIKLILAR’

İlkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde farklı soru kitapçıklarının kullanıldığı sınav sorularında çarpıcı ifadeler de yer aldı. İslam’ın bazı kesimlerce farklı yorumlandığının belirtildiği bir soruda, “Dünyayı ahiretten üstün tutan, peşinden gittikleri kafirlerin hoşnutluğunu Allah’ın hoşnutluğuna tercih eden, sefil ve beyinsiz bazı insan kılıklılar, İslam adına bir takım zehirli fikirleri Müslümanlar arasında dillendirmişlerdir” ifadeleri kullanıldı. Kitapçıkta, “İslam’ı bildiği halde Müslüman olmasa bile ehli kitap olan Yahudi ve Hıristiyanların cennete girebileceği” görüşü, “Zehirli fikir” olarak tanımlandı.

İLK KEZ YAPILMIYOR

MEB, etkinliği düzenleyen vakfa daha önce de okullarda sınav düzenleme izni verdi. Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokol kapsamında kamu okullarında siyer sınavı düzenledi.

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB Hizbullah Okul