Son uçak kalktı, 20 yıllık havaalanı kapandı

İç hat seferi olmadığı için sadece Almanya’nın Düsseldorf kentine uçuş yapılan Zonguldak Çaycuma Havalimanı’nda artık tüm uçuşlar sona erdi.

Son uçak kalktı, 20 yıllık havaalanı kapandı

1999 yılında açılan ve yıllık 500 bin yolcu kapasitesi olan Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nda, iç hat seferi olmadığı için sadece Almanya'nın Düsseldorf kentine uçuş yapılıyordu.

Zonguldak'tan bir vatandaş uçakla İstanbul'a gitmek isterse önce Almanya'ya oradan da İstanbul'a uçmak zorunda kalıyordu. Bu durumda da toplam uçuş mesafesi 4.246 kilometreye çıkıyordu. Şimdi Zonguldak'a sefer yapan Alman Havayolu şirketi de iflas edince tüm uçuşlar da sona erdi. Çaycuma Havalimanı tam 20 yıl sonra, kapandı.

AKTİF HALE GETİRİLDİ

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu konuyu TBMM gündemine getirdi. Bankoğlu, “Havalimanı'ndan Almanya'ya uçak seferi yapan tek firma olan Alman şirketi iflas müracaatında bulundu ve uçuşlarını durdurdu. THY yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına başlayıp bu havaalanı aktif hale getirilmeli'' dedi.

Son uçak kalktı, 20 yıllık havaalanı kapandı - Resim : 1

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak ile görüştü. Germania Air şirketinin iflas etmesi nedeniyle mağduriyet yaşandığını vurguladı.

Sözcü'nün haberine göre Yavuzyılmaz, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'yi Zonguldak'a davet ettiğini belirterek şunları söyledi: “Germania Air firması Zonguldak hattı kar ettiği halde, diğer sefer noktalarındaki zarara bağlı olarak iflas açıklaması yaptı. Böylelikle yüzde 14 kapasiteyle çalışan havaalanı, atıl duruma düştü. THY iç ve dış hat seferlerinin havaalanımızda başlaması için; ILS cihazının takılması ve uçuşların önündeki maniaların kaldırılması için çalışıyoruz.''

Etiketler
Zonguldak Almanya