Kartal'da acı görüntü... Gözyaşlarıyla izlediler

Yunus Apartmanı'nın yıkılışını gözyaşlarıyla izlediler.

Kartal'da acı görüntü... Gözyaşlarıyla izlediler

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bitişiğinde bulunan ve riskli olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan 10 katlı Yunus Apartmanı'nın sakinleri, yıkım çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi.

Komşularının hayatını kaybetmesinden dolayı üzgün olduklarını belirten, apartman sakinleri oturdukları binanın kaçak olduğundan haberi olmadıklarını söyledi.

Kartal Orhantepe Mahallesi Sema Sokak'ta 6 Şubat Çarşamba günü çöken ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı'nı bitişiğindeki Yunus Apartmanı'nın yıkımı devam ediyor. Yıkım sırasında apartmanda oturanlar, göz yaşlarına hakim olamadı. Yunus Apartmanı'ın 6'ncı katında oturan Zeki Akduman, "Benim eşim evdeydi o gün. Hafif bir gürültü olup, balkona çıktığında binanın çıktığını görmüştü. Bu sırada büyük bir sarsıntı olmuş. Dün bize 20 dakika müsaade ettiler, bu sırada taşınabilir eşyalarımızı aldık. Diğerleri kaldı. Dragos'taki Devlet Su İşleri'nin Misafirhanesi'nde kalıyoruz. Bir sorunumuz yok. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir toplantı yaptık. Orada kira ve eşya yardımı yapılacağını söylediler. Şuan bu psikolojiyi atlatmaya çalışıyoruz" dedi.


"YÖNETİCİ BİNANIN SAĞLAM OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ"

11 yıldır Yunus Apartmanı'nın 3'üncü katında oturduğunu söyleyen Mustafa Badem ise, "Bu bina riskli binaydı. Biz bu eve girerken ilgili yönetici arkadaş, bu binanın sağlam ve korkulacak bir şey olmadığını söylemişti. Tabi bunlar sözlü olarak söylenmişti. Zaman zaman sallantılar daha önce de vardı. Buranın bir bodrum katı vardı. Orada bir marangoz oturuyordu. Onun da zeminde sürekli su çıkıyordu, kolonlarında hasarlar vardı. İlgilenilmedi genel olarak. Çok fazla söylenecek şey var ama yeri değil" şeklinde konuştu.


"GÖZ GÖRE GÖRE LADES OLDUK"

Badem, "Olay olmadan 2 buçuk saat önce daha fazla bir sarsıntı ve gürültü olmuş. Deprem diye düşünmüşler herhalde. Saat 4 gibi de çöktü. Tıpkı deprem gibi ben geliyorum dedi. Bu çöken bina da bizim yıkılan bina gibi. Kaçak bir yapı. Göz göre göre lades olduk. Eşya ile de ilgili söylenecek çok şey yok" dedi.

"KAÇAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Bir başka apartman sakini Şükrüye Durmaz ise, "Hemen anında müdahale edildi. İçeri girmemize müsaade edilmedi. Şu anda da yıkım var gördüğünüz gibi. Çok üzgünüz yapacak bir şey yok. Kendimi çok kötü hissediyorum, psikolojim gerçekten bozuldu. Yandaki binada 21 ölü olduğunu düşününce daha kötü oluyoruz. Dışarıda kaldık, gerçi devletimiz bunu karşılayacağını söyledi. Hayatını kaybedenler için çok üzülüyoruz. Allah rahmet eylesin, kalanlara da Allah sabır versin. Şu anda bütün hatıralarımız orada ve yok oldu. Az önce annemin işlediği yatak örtüsü sallanıyordu. Onu görünce çok üzüldüm. Annemden hatırlar, resimlerimiz, her şeyimiz kaldı. Çok üzgünüm, elimizden bir şey gelmiyor. Sadece izliyoruz. Ben kaçak olduğunu bilmiyordum, dediler ki çok güvenli bir apartman. Biz öyle tuttuk burayı. Bizim gerçekten kaçak ve riskli olduğundan haberimiz yoktu. O yüzden kendimizi güvende hissediyorduk" dedi.

Etiketler
Kartal 8 katlı bina çöktü