CİMER’den skandal Ankapark yanıtı!

CİMER’den gelen yanıtta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın “Ankapark” a ilişkin referandum açıklaması için “röportaj niteliğinde” ifadeleri kullanıldı.

CİMER’den skandal Ankapark yanıtı!

CHP PM Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’in, Ankapark’a ilişkin iddiaları sorduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) gerek dil bilgisi gerekse niteliği açısından “skandal” yanıtlar geldi.

Taşcıer’in “Ankapark için bugüne dek kaç TL harcandı” sorusuna CİMER “yaklaşık TL harcama yapılmıştır” diyerek, “boşluk doldurma” yanıtı geldi. Mevcut Başkan Mustafa Tuna’nın halk oylaması ile ilgili ifadelerine ilişkin ise “Ankapark’ı için Sayın Mustafa Tuna’ın açıklaması bir rapörtaj niteliğinde olup döneminde ve öncesinde Ankapark için referandum yapılması husunda herhangi bir belediye meclis kararı ve ya başkanlık oluru bulunmamaktadır” yanıtı verildi.

CHP’li Taşcıer, CİMER’e Çin merkezli bir şirketin Ankapark’ta, bugüne kadar yapılan harcamaya ek olarak, yaklaşık 50 milyon liralık güvenlik yatırımı yapılmadan açılırsa can kaybı yaşanabileceği uyarısında bulunduğu iddiası ile Ankapark’ın 31 Mart yerel seçimlerinden önceki bir tarihte tüm risklere rağmen açılacağı, seçim sonrası da tekrar tadilata alınacağı iddialarını sordu.

Oy kaygısıyla açılacak

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı imzasıyla CİMER’den gelen yanıtta parkın yerel seçim öncesi açılışına ilişkin “Açılış, risk içeren bir durum olmayıp işletmenin organizasyonu için bir deneme niteliğindedir söz konusu açılış işletmenin yönetim ve organizasyon planının bir parçası olup bir seçim propagandası olarak algılanmamalıdır” dendi.

Taşcıer ise yanıta “En net anladığımız şey şu ki; Ankapark gerekli önlemler alınmadan, mecburi olan yatırımlar yapılmadan, seçim öncesi sırf oy kaygısıyla açılacak. Ankaralılar denek olarak kullanılacak” ifadelerini kullandı.


Taşcıer’in Ankapark için şimdiye dek ne kadar harcama yapıldığı yönündeki sorusuna da “Ankapark başladığı tarihten itibaren yaklaşık TL harcama yapılmıştır” şeklinde yanıt verildi.

Taşcıer, “Sorduğum soruyu yazıp yanıtın yazılması gereken kısmı boş bırakmışlar. Herhalde ‘siz kaç diye düşünüyorsanız o kadardır’ demek istediler. Yanıt vermemelerine alışmıştık da böyle bir yöntem ile ilk kez karşılaşıyoruz” dedi.

‘Sözlerine güvenilmez’

Taşcıer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın verdiği bir röportajda, Ankapark’ın akıbetinin Ankaralılara sorulup referandum yapılacağını söylediğini anımsatarak bu konuyu da CİMER’e sordu. CİMER’den gelen yanıtta, “Ankapark’ı için SN.Mustafa Tuna’ın açıklaması bir rapörtaj niteliğinde olup döneminde ve öncesinde Ankapark içini yapılacak referandum yapılması husunda herhangi bir belediye meclis kararı ve ya başkanlık oluru bulunmamaktadır” dendi.

Bu yanıtı eleştiren Taşcıer, “Başkanı olduğu belediye Mustafa Tuna’yı yalancılıkla suçlayan bir ifade kullanmış. Sayın Tuna’yı zor duruma sokacak ifadelerin kullanıldığı bu yanıt bize, AKP’nin Büyükşehir adayı Mehmet Özhaseki’nin de bugün söylediklerinin yarın ‘bir röportaj niteliğinde idi’ denilerek bir hükmünün olmadığını söyleyebileceklerini düşündürdü.

Demek ki AKP’li başkanların sözlerine güvenmememiz gerekiyor. Bu yanıttan o anlaşılıyor” dedi.

Etiketler
Ankara Referandum