Berkin Elvan'a 13.47’de ateş edilmiş

Polisin gaz fişeği saldırısıyla aylarca yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'la ilgili 3. bilirkişi raporu geldi.

Berkin Elvan'a 13.47’de ateş edilmiş

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada anne Gülsüm ile baba Sami Elvan yer aldı. Tutuksuz sanık polis Fatih Dalgalı, İstanbul dışında görev yaptığı için SEGBİS ile katıldı.

Ulusal Kriminal Bürosu, Jandarma Kriminal Laboratuvarı Amirliği’nce düzenlenen raporlar ve görüntü iyileştirme çalışmaları, TÜBİTAK’ın görüntü iyileştirme çalışmaları, bilirkişi video incelemeleri ve slaytları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan 23 sayfalık teknik bilirkişi raporu dosyaya girdi.

Raporda özetle şöyle denildi: “Görüntülerde yapılan incelemelerde olay anında, 1. Zet (silah) polisi olarak tanımlanan şahsın dört atış yaptığı, 2. Zet polisi olarak tanımlanan şahsın 2 atış yaptığı tespit edilmiştir. İyileştirilmiş görüntülerde yapılan incelemeler neticesinde Berkin Elvan’ı mevcut video kaydı görüntüleri üzerinden teşhis etmenin teknik olarak mümkün olmadığı tespit edilmiştir.

Elvan’ın yaralandığı atışın 2. Zet polisi tarafından 13.47.17’de yapıldığı tespit edilmiştir. Atışın havaya doğru yapılmadığı değerlendirilmiştir. Atış anı ile maktulün düşüş anı arasındaki zaman aralığı gözetildiğinde, atışın yerden sekmediği değerlendirilmiştir. Atış mesafesi yaklaşık 65 metredir.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET

Sanık Fatih Dalgalı’ya ait fotoğraflar ile video görüntüleri karşılaştırılmıştır. Karşılaştırma yapılan şahıslar arasında benzerlikler ve uyumlar tespit edilmiş olup kuvvetle mümkün olarak karşılaştırma yapılan şahısların aynı olduğu kanaatine varılmıştır.” Sanığın tutuklanması talebini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.

Etiketler
Berkin Elvan Polis Saldırı