Eren Erdem'in babası: Ne ben ne oğlum korkmuyoruz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi nedeniyle tahliye kararına itiraz etti. Erdem'in tahliyesini bekleyen ailesi isyan etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi nedeniyle tahliye kararına itiraz etti.

İtirazı kabul eden üst mahkeme aynı gerekçeyle Eren Erdem hakkında yakalama kararı çıkardı. Eren Erdem hakkında verilen bu skandal karara ailesi isyan etti.

Eren Erdem'in babası Hasan Erdem dün cezaevi önünde yaptığı açıklamada 'talimatları veren kişiye' seslendi.

Eren Erdem'in babasından açıklama: Ne ben ne oğlum korkmuyoruz

Eren Erdem’in babası Hasan Erdem tahliye kararı verilmesinin ardından
yeniden yakalama emri çıkarılmasına isyan etti. Baba Erdem, “O talimatları
veren kişiye sesleniyorum: Kulağına küpe olsun, ne ben ne benim oğlum senden korkmuyoruz. Diz çöktüremeyeceksin. Eren Erdem’in üzerinden de CHP’ye gitmeye çalışma boşuna. Oğluma atfettiğin bütün suçları ben de işledim; ortağım. Ne biçim vicdan var sende, nasıl Müslümansın. Bu talimatlar bizi yıldırmaz, mücadelemize devam edeceğiz. Yarın Taksim’de eşim ile beraber kendimizi yakacağız” sözleriyle tepkisini ifade etti.

Eren Erdem'in babası: Ne ben ne oğlum korkmuyoruz - Resim : 1

EREN ERDEM'İN ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

192 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP eski İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem hakkında çıkarılan yakalama kararını öğrenen anne Hüsniye Erdem gözyaşlarını tutamadı. Anne Erdem, Sezgin Tanrıkulu'na sarılıp gözyaşı döktü.

Eren Erdem'in babası: Ne ben ne oğlum korkmuyoruz - Resim : 2

Mahkeme tahliye kararı vermişti

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", ve "gizliligin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis istenmişti. Mahkeme dün Eren Erdem'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Etiketler
Eren Erdem Savcı Tahliye