Eren Erdem hakkında skandal yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi nedeniyle tahliye kararına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi nedeniyle tahliye kararına itiraz etti.

İtirazı kabul eden üst mahkeme aynı gerekçeyle Eren Erdem hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kararı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Silivri Cezaevi önüden yaptığı yayınla duyurdu.

Eren Erdem hakkında tahliye kararı

Tanrıkulu, "Mahkeme derhal tahliye kararı verilmişti. Mahkeme kararının Silivri Cezaevi'ne iletilmediği bilgisini aldık. Savcılık bu tahliye kararı yerine getirilmesin diye bu kararı bildirmemiş ya da sistem arızası nedeniyle tahliye edilmediği söylendi. Ama biraz önce öğrendik ki savcılık bu karara itiraz etmiş ve 24. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yakalama kararı vermiştir. Bu karar tamamen hukuk dışıdır, adalet dışıdır. Mesai saatlerinden sonra toplanması, karar vermesi bu kararı buraya iletmesi tamamen hukuk dışıdır. Burada bekliyorduk ama maalesef cezaevinden çıkarılmadı. Türkiye'de yargının bittiğinin göstergesidir. Odasından bile çıkarılmadan tahliye kararı engellenmiş durumda" dedi.

Mahkeme tahliye kararı vermişti

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", ve "gizliligin ihlali" suçlarından 8,5 yıldan 19 yıla kadar hapis istenmişti. Mahkeme bugün Eren Erdem'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vermişti.

Muharrem Erkek: Bütün kumpaslar gibi çökecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de katıldığı TV programında açıklamalarda bulundu.

Erkek şunları söyledi:

"Çağlayan Adliyesi'ndeydim davayı takip ettim. O kadar üzüntü verici ki, savcı mütalaasında FETÖ terör örgütüne yardım suçunu işlediğini idia ediyor. Bu iddia akıl dışı vicdan dışıdır. Eren Erdem'in hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçti.Geçmişte kumpas davalarını yaşadık. Bütün kumpas davaları gibi bu da çökecek.

Dosyada hiçbir somut suçlama yok.

İnanın hukukçu olarak üzülüyorum suçsuz bir insanın hapiste olması hepimiz için ağır bir durumdur. Eren Erdem suçsuz.Eren Erdem'in FETÖ ile ne ilgisi olabilir?"

Avukatlar karara itiraz edecekler.

Tanal İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni yırtttı

CHP'li Mahmut Tanal, "Mahkemenin oluşması için sabah olması gerekirdi. Kendi evlerinde tahliye kararına itiraz ederek yeniden tutuklanması hukuk dışıdır. Mahkeme sanal ortamda bir karar oluşmaz. Bu tamamen bir insan hakların ihlalidir." dedi.Tanal cezaevi önünde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni yırttı.

Eren Erdem'in babasından açıklama: Ne ben ne oğlum korkmuyoruz

Eren Erdem'in babası Hasan Erdem, "Bugüne kadar gazetede, televizyonda hiçbir yerde beyanda bulunmadım. Talimatlara veren kişiye sesleniyorum. Kulağına küpe olsun. Ne ben ne oğlum korkmuyoruz. Diz çöktüremeyeceksiniz. Eren Erdem'in üzerinden de CHP'ye gidemezsin. Oğluma atfedilen tüm suçlarına ben de ortağım. Senin gücün bana yetmez. Bu talimatlar bizi yıkamaz" diye konuştu.

Eren Erdem hakkında skandal yakalama kararı - Resim : 2

Eren Erdem'in annesi gözyaşlarına boğuldu

192 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP eski İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem hakkında çıkarılan yakalama kararını öğrenen anne Hüsniye Erdem gözyaşlarını tutamadı. Anne Erdem, Sezgin Tanrıkulu'na sarılıp gözyaşı döktü.

Eren Erdem hakkında skandal yakalama kararı - Resim : 3

Etiketler
Eren Erdem Savcı Tahliye