Açıklama yapılmadı! Ankara'da hareketli dakikalar...

FETÖ ile ilgili görüşmeler için Ankara'ya gelen ve aralarında FBI yetkililerinin de bulunduğu heyet, temaslarına Ankara Adliyesi'nde başladı.

FETÖ ile ilgili görüşmeler için Ankara'ya gelen ve aralarında FBI yetkililerinin de bulunduğu heyet, temaslarına Ankara Adliyesi'nde başladı.

ABD’li yetkililerden oluşan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilgili Türkiye’nin ABD’ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri değerlendirmek ve bilgi almak üzere Ankara’ya geldi. Hürriyet'ten Oya Armutlu ve Mesut Hasan Benli'nin haberine göre ABD’li heyet bugün ilk olarak temaslarına Ankara Adliyesinde başladı. Heyet, Ankara Adliyesinde bir gün önce hazırlanan ve boyanan duruşma salonunda görülen FETÖ davasını izledi. ABD’li heyetin izlediği duruşma ile ilgili olarak basın mensupları henüz bilgilendirilmedi.

Heyet, yarın da Ankara Emniyetine giderek devam eden soruşturma ve uygulanan usuller hakkında bilgi alacağı bildirildi.

TOPLANTI 11 SAAT SÜRDÜ

DHA'nın aktardığına göre; Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri değerlendirmek ve bilgi almak üzere Ankara Adliyesi'nde ferçekleştirilen toplantı 11 saat sürdü. ABD ve Türk yetkililer arasında saat 10.30'da başlayan toplantı, 21.30'da sona erdi. İki ülke heyeti, görüşmeler sırasında sadece saat 17.00'de 20 dakikalık mola verdi.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Toplantının ardından ABD heyeti, açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı. Toplantı ve içeriği ile ilgili Türk heyetinden de bir açıklama gelmezken, Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, daha sonra toplantıya ilişkin resmi bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

FETÖ SANIĞI 3 KİŞİ DİNLENDİ

Ankara Adliyesi'nde FETÖ terör örgütü ile ilgili ABD ile Türk heyetleri arasında 11 saat süren toplantıda FETÖ sanığı 3 kişinin dinlendiği bilgisine ulaşıldı. FETÖ'nün sivil imamlarından ve Akıncı Üssü davası tutuklu sanıklarından Kemal Batmaz, adliyeye getirilerek ABD'li heyetin sorularını cevapladı. Ayrıca yine FETÖ davası sanıklarından olduğu ileri sürülen 2 kişinin de bulundukları illerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile toplantıya bağlanarak bilgilendirme bulunduğu öğrenildi.

Adli kaynaklardan bu bilgilere ulaşılırken, konuyla ilgili resmi açıklamanın ise daha sonra yapılacağı bilgisi tekrarlandı.

Etiketler
Ankara FETÖ FBI