6 yaşındaki çocuk gelin skandalında Kadir İstekli ve baba Gümüşel için yakalama kararı: İstekli gözaltına alındı

6 yaşında evlendirilerek yıllar boyunca cinsel istismar kurbanı olan H.K.G dosyasında, istismarla suçlanan Kadir İstekli ve baba Yusuf Gümüşel hakkında yakalama kararı verildi. Kadir İstekli gözaltına alındı.

6 yaşındaki çocuk gelin skandalında Kadir İstekli ve baba Gümüşel için yakalama kararı: İstekli gözaltına alındı

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini', çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu.

BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı ve Türkiye’nin gündeminden düşmeyen skandalda, 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor.

TEPKİLERİN ÜZERİNE TUTUKLAMA KARARI

Yıllar süren istismarın faillerinin tutuksuz yargılanması büyük tepkilere neden olmuştu. Tepkilerin üzerine yargıdan yeni hamle geldi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismarı soruşturması kapsamında Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel'in tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturmada anne Hatice Kübra Gümüşel hakkında ise ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor talep edildi.

İSTEKLİ GÖZALTINA ALINDI

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Kadir İstekli, gözaltına alındı.

Haberler, iddianame ve dava dosyasındaki iddialara göre, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu bir babanın kızı H.K.G.'yi 6 yaşında iken 29 yaşındaki bir müridiyle imam nikahı ile evlendirmesi sonucu, mağdur H.K.G çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi olmuştu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Tarikat Çocuk istismarı Cinsel istismar Gözaltı