Türker Ertürk'ten Hulusi Akar'a sert tepki: Öl

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, KRT TV'de Ferit Atay'ın 'Sorguluyorum' programına konuk oldu.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk KRT TV'de Ferit Atay'ın sunduğu, 'Sorguluyorum' programına konuk oldu.

Meclis'te bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında yaşanan tartışmaya dahil oldu. Türker, Bakan Akar'a sert tepki gösterdi.

2010 yılında Balyoz ve Ergenekon davalarına tepki göstererek Deniz Harp Okulu Komutanı iken istifa eden emekli Tuğamiral Türker Ertürk KRT TV'de Ferit Atay'ın hazırlayıp sunduğu, 'Sorguluyorum' programında, Genelkurmay Başkanı iken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Savunma Bakanı yapılan Hulusi Akar'a sert tepki gösterdi.

15 TEMMUZ GECESİ NE OLDU?

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Ergenekon ve Balyoz davaları ile Hulusi Akar'ın önünün açıldığını ifade ederek, 15 Temmuz darbe girişiminde cuntacılara esir düşen dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın o gece zarar görmediğine inandığını söyledi.

‘MÜCADELE EDECEKSİN, TESLİM OLMAYACAKSIN’

Türker Ertürk, "Kafama silah dayandı mı ne yaparım? Oradakiler sivil, sen başkomutansın, yumruğu çakarım. Ateş ederse ne olur? Öl, öl... Askerlik budur. Oradaki milletvekili diyemezsin sen, 'kafana silah sıkarlarsa ne olur?' diye. O milletvekili, o sivil... Cumhuriyete hizmet yeminini kim etti? Gerekirse ölmek için yemini kim etti? Sana birisi silahını çektiyse sen de mücadele edeceksin, teslim olmayacaksın" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Hulusi Akar Özgür Özel Hulusi Akar KRT TV