88 yıllık okula imam hatip dayatması

88 yıllık Samandıra Ortaokulu’na önce taşımalı sistemle eğitim gören imam hatipliler getirildi, daha sonra okul binasının tümüyle imam hatipe çevrilmesi dayatıldı.

88 yıllık okula imam hatip dayatması

88 yıllık Samandıra Ortaokulu’na önce taşımalı sistemle eğitim gören imam hatipliler getirildi, daha sonra okul binasının tümüyle imam hatipe çevrilmesi dayatıldı. Buna tepki gösteren veliler ise durumu kabul etmeyeceklerini belirtti.

Gazete Manifesto'nun iddiasına göre İstanbul Sancaktepe’de bulunan ve 1930’tan beri kesintisiz eğitim veren Samandıra Ortaokulu’nda 1400 öğrenci, okulun imam hatipe dönüştürüleceği gerekçesiyle yerlerinden edilecek. Öğrencilerin taşınmak istediği bina ise küçük ve yetersiz.

Taşımalı sistemle Samandıra dışından gelen 350 kadar imam hatip öğrencisini misafir etmeye başlayan okulda, velilere en kısa zamanda çocuklar için bölgede bir okul tahsis edileceği ve oraya götürülecekleri söylendi.

Gün itibariyle, söylendiği gibi yeni bir yer tahsis de edildi. Ancak veliler ve çocuklar skandal gerçekle bu aşamada karşılaştı. Veliler taşınacak olanların taşımalı sistemle gelen imam hatipli çocuklar değil, 88 yıldır normal eğitim veren okulun 1400 öğrencisi olduğunu öğrendi.

Semtte yaşayan veliler, gelişme üzerine okullarından vazgeçmek istemediklerini belirterek duruma tepki gösterdi. Ayrıca tahsis edilen binanın kullanım alanının 1400 öğrenci için çok daha küçük olduğunu tespit etmeleri nedeniyle eğitime uygun olmadığını tespit etti.

Okul müdürüyle görüşen veliler tepkilerini dile getirdi. Müdür iddiaları doğruladı, ancak henüz tebliğ edilmiş bir kararın olmadığını belirtti. Okullarından vazgeçmek istemeyen veliler ise bu konuda kararlı olduklarını, gerekli yasal yolların da takipçisi olacaklarını belirterek görüşmeden ayrıldı.

Etiketler
Okul