'Yeni trenler güvenli diyorlardı'

Ankara’daki tren faciasından yaralı kurtulanlar, Ankara’daki 11 farklı hastanede tedavi altına alındı.

'Yeni trenler güvenli diyorlardı'

Durumu iyi olan yolcular birkaç saat içinde taburcu edilirken, ağır yaralılar ve vücudunda kırık oluşanların tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Gazi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine, tren kazasının ardından 11 yaralı getirildi. Durumu ağır olan bir yaralı dışındakiler akşam saatlerine kadar taburcu edildi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, kazada yaşamını yitiren 9 kişinin cenazesi ise Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsi işlemleri için getirilen cenazeleri bekleyen acılı ailelerden bayılanlar oldu.

‘Güvenli diyorlardı’

Sabahın erken saatlerinden itibaren eşi için hastanede bekleyen bir yaralı yakını, şunları anlattı:

“Eşimi ve kayınbiraderimi her zamanki gibi memleketimiz Konya’ya uğurladım. Kaza haberini aldıktan sonra hastaneye koştum. Kayınbiraderimin durumu ağır. Başka bir hastanede. Eşim burada. Boynunda bir sorun olduğu söyleniyor. Çok endişeliyiz. Ailecek kötü durumdayız. Eşim yarı baygın kendine geldiğinde kardeşini sormuş. Söyleyemiyoruz kötü olduğunu. Bu kaza nasıl olduysa ortaya çıkarılmalı. Sorumlulular hesabını vermeli. Bu tren hattını birkaç yıldır kullanıyoruz. Seferler zaman zaman aksıyordu ama kaza yaşanacağını düşünemedik. Yeni trenlerin çok güvenli olduğunu söylüyorlardı.”

‘Onlarca çocuğu kurtardı’

Faciada hayatını kaybeden arasında Konya Medicana Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uzm. Dr. Tahsin Ertaş da bulunuyor. Diyarbakırlı olan 48 yaşındaki Ertaş’ın haftada iki kez YHT hattını kullandığını ifade eden bir yakını, “Çocuklarla ilgilenmeyi çok sevdiği için sürekli gezdi. Şanlıurfa’dan Konya’ya kadar birçok yerde onlarca çocuğun canını kurtardı. Son olarak bu akşamki nöbetini tutmak için hastaneye gidiyordu. Şimdi bir ihmal yüzünden canından oldu” dedi.

‘10 dakika erken’
Hastanelerin acil servislerinde ve adli tıp kurumunda tren kazasına ilişkin, “10 dakika erkene alınan seferler” ailelerin dilinden düşmedi. 9 Aralık’a kadar saat 06.40’ta hareket eden trenin 4 gündür 06.30’da hareket ettiğini söyleyen yaralı yakını Şenay Tekin, “Trene eşim bindi. Biletini aldığında trenin her zamankinden 10 dakika daha erken hareket edeceğini söyledi. Sonra trene bindi. Tren 6.30’da hareket ettikten çok kısa bir süre sonra beni aradı ve kaza yaptıklarını söyledi” ifadelerini kullandı. Aileler, trafiği yöneten görevlilerin alıştıkları saate göre makinistleri talimatlandırmış olabileceğini söyledi.

Etiketler
Ankara YHT kazası Ankara Hastane