Türk Tabipler Birliği yöneticilerine dava

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama sebebiyle Türk Tabipler Birliği'ne dava açıldı.

Türk Tabipler Birliği yöneticilerine dava

Afrin harekâtına karşı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri yayımlayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel’in arasında bulunduğu 2016-2018 dönemi yöneticilerine yönelik açılan dava 27 Aralık Perşembe günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi görülmeye başlanacak.

TTB Merkez Konseyi konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyerek destek çağrısında bulundu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Selma Güngör ve Prof. Dr. Gülriz Erişgen ile Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Karakoç'un katıldığı basın toplantısında, açıklamayı TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman okudu.

Açıklamada, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklamanın, evrensel olarak hekimlerin savaşlara karşı duruşunu ifade ettiği, bu nedenle de Dünya Tabipler Birliği başta olmak üzere tüm hekim birlikleri ve uluslararası akademik çevreler tarafından desteklendiği hatırlatıldı.

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması ve tespitinin, TTB’nin görev ve sorumluluklarından ayrı değerlendirilemeyeceğine ve yargılanamayacağına dikkat çekilen basın toplantısında, “Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

TTB Merkez Konseyi’nin 11 üyesi, Zeytin Dalı operasyonuna karşı yayımladıkları barış bildirisi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla geçen hafta salı günü “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından gözaltına alınmışlardı.